Сцена / екран / ефир

Младежки театър „Николай Бинев" представя „Иначе казано"

Премиера на спектакъла - 19 и 20 декември 2018 г. от 19:00 часа

Младежки театър „Николай Бинев" представя „Иначе казано"

Сн.: Гергана Дамянова

 

◊ СЪБИТИЕТО

Младежки театър „Николай Бинев" представя „Иначе казано"

На 19 и 20 декември 2018 г. от 19:00 часа предстоят двете премиерни представления на един забавен и докосващ спектакъл, в чието отражение можем да открием себе си и въпросите, които си задаваме всеки ден. С много смях и усмивки спектакълът задава въпросите за самите нас и изборите, които правим. 
 
Режисьор на спектакъла „Иначе казано" е Владимир Петков, а в ролите ще можем да се насладим на играта на две актриси от трупата на Младежки театър „Николай Бинев"  – Мариана Миланова и Рая Пеева, както и на специалното участие на Георги Кадурин и Веселин Калановски.
 
Автор на пиесата е известният френски драматург Флориан Зелер, удостоен с множество престижни номинации и награди, включително за френските театрални награди „Молиер". Английският всекидневник The Guardian го определя като „най-вълнуващият драматург на нашето време".
 
Преводът на пиесата е на Снежина Русинова–Здравкова. Сценографията и костюмите са дело на проф. Чайка Петрушева, която ще преобрази сцената на Младежки театър  „Николай Бинев"  за първи път от 1994 г.!
 
Композитор е Михаил Шишков–син, а един от най-изявените български хореографи – Мила Искренова, също е част от постановъчния екип.
 
„Една вечер Даниел (Георги Кадурин) и съпругата му Изабел (Мариана Миланова) решават да поканят на гости своя приятел Патрик (Веселин Калановски), който от своя страна е решил да ги запознае с младата си приятелка Ема (Рая Пеева), заради която е напуснал бившата си съпруга. Но тази среща се превръща в ураган в главите на домакините, който нарушава удобното им равновесие. Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си са основните въпроси, които се задават в това представление."
 
 
Постановъчен екип:
 
Превод Снежина Русинова–Здравкова
Режисьор Владимир Петков
Сценография Чайка Петрушева
Музика Михаил Шишков–син
Хореография Мила Искренова
Фотограф Гергана Дамянова
Участват: Георги Кадурин, Мариана Миланова, Веселин Калановски и Рая Пеева.
 
* * *
 
Билети на преференциална цена от 12 лева могат да бъда закупени на касата на Младежки театър „Николай Бинев" и онлайн на www.mlt.bg
Автор: Младежки театър "Николай Бинев"
15.12.2018 г. 15:02
Посетено: 949
Етикети: Веселин Калановски, Георги Кадурин, Флориан Зелер, спектакъл, премиера, Младежки театър „Николай Бинев", Рая Пеева, Мариана Миланова, Владимир Петков, „Иначе казано"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28753-mladezhki-teatar-nikolay-binev-predstavya-inache-kazano