Сцена / екран / ефир

Лив Улман - една дива на 80

Прожекция на филма „Лив Улман. Къщата на спомените” в кино "Одеон"

Лив Улман - една дива на 80

 

◊ ПОКАНА

Живея, радвам се, тъгувам и непрестанно се боря да порасна. Но всеки ден все с нещо докосвам и отново чувам гласа на младото момиче в мен. Което отказва да умре.

Каним ви на 16 декември в кино „Одеон” за специална, празнична прожекция на филма на Георги Тошев „Лив Улман. Къщата на спомените”. Един елегантен и проникновен портрет, който ни среща лице в лице със звездата от „Персона”, „Шепот и викове”, „Семеен портрет в интериор” и „Есенна соната”. За да усетим духа на времето и значението на мястото, довели до онази промяна, която преобръща живота й завинаги.

Ако ви попитаме с какво свързвате Норвегия, най-вероятно ще споменете нейното име, макар че актриси като нея нямат националност, имат само харизма. Имат цял арсенал от паметни роли в биографията си, а неизтощимата им енергия създава усещането, че са неподвластни на времето…

Освен че е божествена актриса, която се изявява и като режисьор, Лив Улман има още едно амплоа – музата на Ингмар Бергман. Трудно е да говориш и пишеш за нея, без да стане дума за него, и обратно. Някак неусетно, докато преподрежда роли и спомени, Музата на Бергман стана на 80. И няма как да не отбележим този юбилей, още повече че той съвпада с годината, в която честваме 100 години от рождението на легендарния режисьор.

Почитатели на Лив Улман и на „чудото Бергман”, заповядайте в кино „Одеон” на 16 декември, неделя, точно в 17:00 часа! Нека символично се поклоним пред блясъка на истинския талант.

В рамките на събитието мемоарните книги „Промяна” и „Латерна магика” ще се предлагат на специална цена.

 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
13.12.2018 г. 11:48
Посетено:
920
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28739-liv-ulman-edna-diva-na-80