Сцена / екран / ефир

Новогодишен оперетен бал на Националния музикален театър

Най-доброто от класическата оперета на 28 декември в зала 1 на НДК

Новогодишен оперетен бал на Националния музикален театър

 

◊ ПОКАНА

На станалия вече традиционен Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК ще  прозвучат най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от Щраус, Лехар, Калман, Офенбах и Целер, изпълнени от солистите, хора, балета и оркестъра на Националния музикален театър. И като на всеки бал, не може да мине без виенски валс , полка, но и без темпераментните кан кан и чардаш, както и празничния „Радецки марш”.

Солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален театър ще изпълнят откъси от „Прилепът” , „Виенска кръв” и „Една нощ във Венеция” на Щраус; „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Принцесата на цирка”,„Старият Рац” на Калман; „Веселата вдовица”, „Джудита” и „Страната на усмивките” на Лехар и други.

И тази година участва детска балетна школа с малчугани от 5 до 15 години, които ще изпълнят „Валс на цветята”от „Лешникотрошачката” на Чайковски.

„Лекият жанр, както наричат оперетата, се създава трудно и иска много сериозна работа. Затова човек не бива да гледа на него с пренебрежение” – убеден е проф. Светозар Донев, режисьор на НОВОГОДИШНИЯ ОПЕРЕТЕН БАЛ в зала 1 на НДК.

Неслучайно Новогодишният оперетен бал на Националния музикален театър всяка година е в зала 1 на НДК. Целта е да привлечем нова и млада публика, която да усети неповторимата празничност и жизнерадост на вечно оптимистичния жанр на оперетата.  

Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК

Режисьор: проф. Светозар Донев
Диригент: Юли Дамянов
Хореограф: Татяна Янева
Сценография: Иван Токаджиев
Художник на костюмите: Цветанка Петкова–Стойнова
Хормайстор: Людмил Горчев
Участват: солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър

Заповядайте на традиционния Новогодишен оперетен бал на Националния музикален театър в Зала 1 на НДК на 28 декември от 19 часа. Броени дни преди настъпване на Новата 2019–та година, елате да се заредим с празнично настроение!

*

Билети на касите на НДК, както и на www.tickets.ndk.bg  и в www.eventim.bg

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
22.12.2018 г. 13:41
Посетено:
958
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28661-novogodishen-opereten-bal-na-natsionalniya-muzikalen-teatar