Сцена / екран / ефир

Оперната прима Соня Йончева пристига в България за премиерата на филм, посветен на живота й

„Соня Йончева. Sempre Libera” е част от програмата на "Киномания" 2018

Оперната прима Соня Йончева пристига в България за премиерата на филм, посветен на живота й

 

◊ СЪБИТИЕТО

Оперната звезда Соня Йончева пристига в България специално за премиерата на филма, посветен на живота й и израстването й до най-обещаващото сопрано в света днес. Тя идва в България след успешното си турне в Латинска Америка, където пя в най-големите концертни зали в Мексико и Чили.

Документалният филмСоня Йончева. Sempre Libera” ще има премиера на 26 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл” и е част от програмата на "Киномания" 2018.

Това е история за момиче, което мечтаеше за по-добър живот за родителите си. Моята борба, съдбата ми, надеждите ми...“, написа в личния си Instagram профил Соня Йончева. „Много се радвам да присъствам лично на това много важно събитие“, сподели още тя по повод премиерата.

Българската публика имаше възможността да се наслади на изпълненията на певицата през юни миналата година, когато тя направи забележителен концерт в Зала 1, по покана на НДК.

Определяна от специалисти и критици за певица от ранга на Мария Калас, Соня Йончева е единственият артист в историята на Метрополитън опера, който в един сезон участва в три спектакъла, всеки един от които предавани на живо в 2000 кинотеатри по целия свят.

Филмът показва забързаното ежедневие на съпругата, майката и певицата Соня Йончева и надниква в интимни моменти в дома и семейството й, както същевременно проследява триумфът й на някои от най-големите оперни сцени в света.

Освен самата Соня в продукцията участват още: Пласидо Доминго, Антонио Папано, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева.

Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев, Иво Стайнов и Николай Барулов, режисьор на монтажа и съсценарист, заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.

 

Следете програмата на "Киномания" за да получите информация за останалите прожекции на филма!

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Гледайте селекцията на "Киномания" 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

 

"Киномания" е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

Автор:
Вера Банчева
Публикация:
22.11.2018 г. 14:50
Етикети:
филмикиноСофияКиномания 2018
документлен филм
Соня Йончева. Sempre Libera
Посетено:
825
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28595-opernata-prima-sonya-yoncheva-pristiga-v-balgariya-za-premierata-na-film-posveten-na-zhivota-y