Сцена / екран / ефир

"Примадони" от Кен Лудвиг в София

20 ноември 2018, 19 часа, Thеatro

"Примадони" от Кен Лудвиг в София

 

◊ ПОКАНА

"Примадони" от Кен Лудвиг

Постановка: Богдан Петканин
Костюми: Мартина Варийска

С участието на: Антоанета Кръстникова, Асен Лозанов, Валери Еличов, Ива Папазова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Розалия Абгарян. Гостуващ актьор: Александър Кадиев

 

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо“ с Джак Лемън и Мерилин Монро.

Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят потпури от Шекспир в сърцето на дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ“. След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават.

Може ли този, не особено изчерпателен разказ да ви създаде една представа за неподражаема театрална радост и хохот, които крие в себе си?

Елате и ще разберете сами!

20 ноември, 19.00 часа,
Théatro (ул. "Върбица" 12)

 

Автор: Thеatro
15.11.2018 г. 13:44
Посетено: 1411
Етикети: София, Thеatro, театър, Кен Лудвиг, Богдан Петканин, Примадони
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28558-primadoni-ot-ken-ludvig-v-sofiya