Сцена / екран / ефир

Дни на аржентинското кино във Варна

1-4 ноември 2018, Фестивален и конгресен център, зала № 5

Дни на аржентинското кино във Варна

 

◊ ДНИ НА АРЖЕНТИНСКОТО КИНО ВЪВ ВАРНА

Какво си представяте, когато се спомене Аржентина?

Небостъргачите на Буенос Айрес, екзотиката на Ушуая или красотите на националните паркове? Каквото и да е, тази южноамериканска страна остава недостатъчно позната у нас. 

От 1 до 4 ноември Варна ще бъде домакин на Дни на аржентинското кино. Осем заглавия от последните години ще представят едни от най-награждаваните филми, най-известните режисьори и най-популярните актьори в третата най-развита кинематография на Латинска Америка. 

Ретроспективата ще помогне на зрителите да се ориентират в една богата култура, в историята и днешния ден на една страна, обитавана от хора с различен етнос и произход, които обаче се вълнуват от същите общочовешки проблеми – любов, достойнство, стремеж към успех... И разбира се, ще има футбол.

Събитието дава началото на Есенния салон на изкуствата в града и се организира с финансовата подкрепа на Община Варна и Посолството на Република Аржентина у нас.

Всички прожекции ще се състоят в зала 5 на Фестивалния и конгресен център и ще са със свободен вход.

Подгответе се за пътуване през дръзкия, драматичен и разнообразен съвременен аржентински кинопейзаж, а на път – посетете и изложбата „Аржентина – приятел на света”, подредена във Фестивалния и конгресен център. 

Очакваме Ви!

 

Допълнителна информация за филмовата програма може да намерите в сайта www.fccvarna.bg

Автор:
Виолета Филипова
Публикация:
01.11.2018 г. 13:24
Етикети:
Посетено:
883
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28477-dni-na-arzhentinskoto-kino-vav-varna