Сцена / екран / ефир

В диалог с театралната публика на София

Варненският театър представя три нови пиеси

В диалог с театралната публика на София
Сцена от спектакъла "Крум", реж. Явор Гърдев


◊ СЪБИТИЕТО

Трима млади и успешни режисьори - Явор Гърдев, Десислава Боева,  Боян Иванов продължават своя диалог с театралната публика на София като представят от 23-ти до 27-ми октомври три нови заглавия от репертоара на Варненския драматичен театър.

Всеки един от тях е със свой собствен творчески почерк и е носител на престижни национални награди за театрално изкуство през последните години.


◊ ПРОГРАМА НА ТУРНЕТО

Турнето на ДТ “Стоян Бъчваров” в София е второ за 2006–та година и е своеобразен акцент в проявите, свързани с 85-я юбилей на театъра.

На 23.10 и 24.10 от 19 ч. в Театър “Българска армия” ще бъде представено премиерното представление Q 4 Imitation Of Life, авторски спектакъл на Боян Иванов, продукция на golts+silber (Германия) и Драматичен театър “Стоян Бъчваров”. В духа на присъединяването ни към Европейския съюз през януари 2007 г., с темата за границите в социален, географски и политически аспект, спектакълът е културен знак за сътрудничество с театри и артисти от Европа.

На 25.10 от 19 ч. в Сатиричния театър “Алеко Константинов” ще се играе “Зойкина квартира” по Михаил Булгаков, постановка Десислава Боева. Младата режисьорка показва своя поглед при интерпретацията на руски класически текст за театър. Представлението е сред заглавията в афиша на Варненския театър, които работят за разширяване образователния кръгозор на подрастващите и техния естетически вкус.

Пиесата “Крум” от скандалния и слабо познат у нас израелски автор Ханох Левин е постановка на Явор Гърдев. С този спектакълът  ДТ “Стоян Бъчваров” откри на 1-ви септември новия си творчески сезон при изключителен интерес от страна на варненската публика. Със столичните театрали “Крум” ще води активен диалог от сцената на театър “София” в два поредни дни на 26.10 от 20 ч. и на 27.10 от 17ч. и 20 ч. Спектакълът кореспондира с проблемите на младите хора и тяхното място в социума, възможността им да бъдат, ако изберат живот извън комуналния рай.
Автор:
ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна
Публикация:
10.10.2006 г. 11:30
Посетено:
990
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/2841-v-dialog-s-teatralnata-publika-na-sofiya