Сцена / екран / ефир

Предпремиерно представление на “Q4 – ImitationOfLife”

Вход само за журналисти

Предпремиерно представление на “Q4 – ImitationOfLife”
Сцена от "Q 4 Imitation Of Life", авторски спектакъл на Боян Иванов



◊ СЪБИТИЕТО

ДТ “Стоян Бъчваров” - Варна продължава своята инициатива да кани журналисти от медиите на предпремиерни спектакли, играни специално за тях и съчетани с пресконференция на екипа.

Предпремиерното представление на “Q4 – ImitationOfLife” е трета част на “Трилогията” (Предишните две части са “Часът, в който не знаехме нищо един за друг” на ДТ “Стоян Бъчваров” - Варна и “Отвътре” на Драматичен театър – Пловдив).


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Два еднакви квартала, избрани произволно от картите на два града в две различни страни. Сгради, улици, площади и преди всичко хора с истории, както на едното, така и на другото място. Седем немски и български актьори се отправят заедно с режисьора Боян Иванов на “обиколка” в тези квартали. В търсене на “документалното” в срещите си с различни хора те ще изследват това, което за повечето е ежедневие, комичната страна на това, което виждаме всеки ден, общото и различното в манталитета на двете страни.

Темата за границите в най-широкия смисъл на думата е основна в този проект. Границите не само като географско и политическо понятие, а границите между социалните групи, прекрачването на които винаги поставя човек в ситуация на “турист” или “имигрант”.
В поредица от кратки, свободно свързани помежду си сцени, някои под формата на монолози или диалози, други съвсем без текст или като танц трябва да се очертаят рамките на микрокосмоса на хипотетичния квартал Q4.

Спектакълът ще се играе на немски, български и английски език, като някои сцени ще бъдат с превод, други – не. Сцените, които пред българските зрители ще се играят на немски без превод, в Германия ще се играят на български без превод. По този начин зрителите и в двете страни ще бъдат поставени в позицията на “туристи”. Което е и основната тема на представлението Q4.

*

Представлението ще се играе специално за журналисти на 11 октомври 2006 г. от 10.30 ч. на Основна сцена, след което ще се проведе пресконференция във фоайе І балкон.
Автор:
Дафинка Данаилова, директор на ДТ "Ст. Бъчваров", Варна
Публикация:
10.10.2006 г. 11:14
Етикети:
Посетено:
920
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/2839-predpremierno-predstavlenie-na-q4-imitationoflife