Сцена / екран / ефир

„ЛаТекст“ посрещат есента с “Толкова много неща” и ново видео

„ЛаТекст“ посрещат есента с “Толкова много неща” и ново видео

 

Литературната рок банда LaText посреща новия сезон с ново видео към песента “Толкова много неща”, която ще бъде част от следващия им краткосвирещ албум.

Парчето е в отличителния за групата poetry rock стил, който този път съчетава деликатността на поезията и меланхолията на рока с нео блус елементи. Стиховете в него са на Петър Чухов, а музиката и аранжиментът – на цялата група.

Темите в “Толкова много неща” напълно съответстват на сезона, в който се прощаваме с фриволността на лятото и посрещаме купищата задачи. Клипът към песента е поредица от абстрактни картини и мини сюжети, дело на визуалния артист Мери Адам.

https://www.youtube.com/watch?v=X2X1CAACKJ0

LaText са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, текстове, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас, поезия) и Гриша Маникатов (ударни). За шестгодишното си съществуване са свирили на над 10 фестивала в цяла България, както и в множество клубове за музика на живо. Често на сцената с групата излизат като гости и други поети и музиканти от България, САЩ, Нова Зеландия и др..

През 2014 г. „ЛаТекст“ печелят наградата на слушателите на конкурса за нова българска песен на БНР „Златна пролет” с парчето си „Shoot Me Again”, към което правят видеоклип, а същата година издават и дебютното си EP “Само”, съдържащо 7 парчета.

Тази година LaText са готови и със следващите си песни, които съвсем скоро ще бъдат издадени и представени в цялостен формат. Всички те са записани в Zero Project Studio, като смесването и мастерирането са минали през пулта на Владимир Бочев.

 

Още информация, снимки, интервюта:

Преслава Преславова, PR Manager
Creative Energy Hub
preslava@cehub.bg

 

Автор:
03.10.2018 г. 12:46
Посетено: 515
Етикети: Петър Чухов, музика, поезия, ЛаТекст, LaText, Толкова много неща
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28314-latekst-posreshtat-esenta-s-tolkova-mnogo-neshta-i-novo-video