Сцена / екран / ефир

CineLibri разпространява „Безкрайната градина”

Филм на режисьора Галин Стоев, с участието на Никола Анастасов - в последната му роля

CineLibri разпространява „Безкрайната градина”

 

◊ СЪБИТИЕТО

CineLibri започва разпространение на пълнометражния игрален филм „Безкрайната градина” от 5 октомври 2018 г.

Създаден по мотиви от пиесата на Яна Борисова „Приятнострашно”, филмът е дебют в игралното кино на известния български театрален режисьор Галин Стоев („Приятнострашно”, „Малка пиеса за детска стая”, „Хората от Оз”, „Танцът Делхи”). Сценаристи са Галин Стоев и Яна Борисова, автор на задкадровите диалози е Георги Тенев. Майсторската операторска работа е дело на Борис Мисирков и Георги Богданов. Музика: Саша Карлсон.

„Безкрайната градина” е съвременна градска драма, под чиято повърхност пулсират невидими светове и се раждат неочаквани чувства. На пръв поглед Филип има всичко: успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. Виктор е чувствителен и уязвим и прекарва времето си, помагайки на Ема в нейния цветарски магазин. След срещата си с нея Филип внезапно осъзнава, че за пръв път се чувства истински жив и озарен от непонятно чувство. Той интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, до които не е имал достъп. Животът на Филип започва да се променя, докато Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същото момиче.

Четирите роли се изпълняват от великолепни млади актьори: Мартин Димитров, Елица Матева, Димитър Николов, Глория Петкова. Със специалното участие на Никола Анастасов - в последната му роля.

Спряган като „поетичен жест към зрителя” и като най-нежната българска кинотворба, „Безкрайната градина“ заслужено беше удостоен с наградата на Съюза на българските филмови дейци по време на фестивала „Любовта е лудост” във Варна.

Официалното разпространение стартира на 5 октомври 2018 г. в арткината в София и страната. Филмът присъства в конкурсната програма на 36-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза” във Варна, както и в програмата на четвъртия международен кино-литературен фестивал CineLibri 2018, която предвижда среща с екипа, червен килим, снимки, коктейл!

Разпространението се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център” и програма Творческа Европа – МЕДИА на ЕС. Продуцент на филма: АГИТПРОП

• Линк към страницата на филма в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt3817198/

• Линк към fb на филма: https://www.facebook.com/theinfinitegarden/

Трейлър на филма: https://www.youtube.com/watch?v=fvYMOFzErWM 

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
03.10.2018 г. 14:32
Посетено:
1354
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28300-cinelibri-razprostranyava-bezkraynata-gradina