Сцена / екран / ефир

Лятно кино в Парка на смеха II

Лятно кино в Парка на смеха II

 

◊ ПОКАНА

За втора година Музеят на хумора и сатирата прожектира Лятно кино в Парка на смеха.

На 23, 24 и 28 август представяме три испански комедии (със субтитри), любезно предоставени от Институт Сервантес - София, а на 29 август българската пълнометражна анимация "Зоотроп" на братя Гелеви. Входът е свободен, място има за всички, но можете да гледате филма и в любимия си сгъваем стол ако си го донесете! При лошо време прожекциите ще са в Залата на жирафите. 

Начален час на всички прожекции е 20:30.

Музеят е мястото, където хуморът и сатирата са представяни под различни форми, а седмото изкуство притежава едни от най-разбираемите за всякаква публика изразни средства и похвати.

Отправяме нашата покана към всички габровци и гостите на града да се насладят на четири стойностни филма.

 
23 август, четвъртък, 20:30
 
Пласидо (Plácido)
Режисьор: Луис Гарсия Берланга 
Година: 1961, Испания
Продължителност: 85 мин.
със субтитри

В малък провинциален град на няколко буржоазни дами им хрумва идеята да организират коледна кампания под мотото: "Покани на трапезата си един бедняк". Същността на инициативата е най-нуждаещите се да споделят вечерята на Бъдни вечер със заможни семейства и да се насладят на липсващите им топлина и нежност. Пласидо е нает, за да участва с новата си камионетка в коледната процесия, но възниква проблем, който не му позволява да се съсредоточи върху работата си. Оказва се, че същия ден трябва да изплати първата вноска за камионетката си, с която изкарва прехраната си.
 
 
24 август, петък, 20:30

Овцете не изпускат влака (Las ovejas no pierden el tren)
Режисьор: Алваро Фернандес Армеро 
Година: 2014, Испания
Продължителност: 103 мин.
със субтитри

Луиса и Алберто са принудени да напуснат големия град и да се преместят в малко селце. Идиличният живот на село обаче бързо започва да показва и своето не толкова дружелюбно лице. Въпреки че двойката не е в най-прекрасния момент в отношенията си, Луиса е обсебена от идеята за второ дете на всяка цена. 
 
 
28 август, вторник, 20:30
 
Изисквания да бъдеш нормален човек (Requisitos para ser una persona normal)
Режисьор: Летисия Долера
Година: 2015, Испания
Продължителност: 94 мин.
със субтитри

Мария е тридесетгодишна млада жена, чийто живот сякаш й е обърнал гръб – няма работа, изхвърлили са я от апартамента й, няма приятел и живее далеч от семейството си. В едно интервю я питат какъв човек е. Тя си дава сметка, че не отговаря на нито едно от изискванията, за да бъде считана за "нормална" и се залавя да се превърне в „нормален човек". 
 
 
29 август, сряда, 20:30
 
Зоотроп
режисьор и сценарист – Сотир Гелев
България, 2016, 100 мин., анимация (за възрастни, но подходяща и за деца)

За да изпълнят мисията си, два робота – Примус и Децимус, трябва да преминат през лабиринт, който е пълен с необикновени предмети. Филмът показва тази страна от битието, когато надеждата почти напуска героите, но те се движат, водени от упорство, от глупост или просто от липса на други идеи. Поставени в непривични за тях условия, роботите са принудени да вземат решения, за които не са програмирани.
 
 
 
 
Автор:
Музей на хумора и сатирата
Публикация:
23.08.2018 г. 14:08
Посетено:
930
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28156-lyatno-kino-v-parka-na-smeha-ii