Сцена / екран / ефир

"Лятно кино в квартала" започва на 10 август

Българско и европейско кино ще се прожектира на 9 атрактивни локации във Варна

"Лятно кино в квартала" започва на 10 август

 

◊ ПОКАНА

"Лятно кино в квартала" се завръща! От 10 до 26 август 2018 във варненските квартали ще бъдат прожектирани 9 филма на вече превърналите се в традиционни места за това – Парка в кв. ”Владиславово”, Амфитеатъра в кв. ”Младост”, двора на училище „П. Волов” във „Виница”, поляната до бл. 27 в кв. ”Чайка”, двора на училище „Ангел Кънчев” в Цветния квартал, игрището в кв. ”Левски”, стълбите под паметника в кв. ”Бриз”, Ботевата градинка и парка в кв. ”Аспарухово”.

Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и световно кино през последните години.  

Българските филми са „Дъвка за балончета”, „Летовници”, „Революция Х” и „Привличане”, а световните заглавия, с които ще можете да се забавлявате, са „Операция „Златна раковина” (Испания), „Да обичаш Пабло” (Испания, България), „Перфектни непознати” (Италия), „Племето” (Испания) и „Отвличане” (САЩ).

Прожекциите от филмовия маратон започват в 20:30 ч., входът е свободен! Препоръчваме да заемете места пред екрана по-рано и да си носите нещо за сядане!  

„Вярваме,  че обстановката, в която преживявате филма, е толкова важна, колкото и самия филм” – казват организаторите, на които можете спокойно да се доверите, тъй като в последните 5 години проектът им се превърна в едно от най-обичаните летни събития в града.

Лятно кино” е най-популярният формат за кино на открито в България. Прожекциите следват една проста формула: класически филм на голям екран в неповторима обстановка – градски пространства, паркове, градини, исторически забележителности, плажове, фестивали. Проектът съчетава добре познатото старо усещане от кино на открито със съвременни екрани, цифрови проектори и специално приспособено звуково оборудване.

Вземете приятели и доброто си настроение и не пропускайте да се насладите на лятната киномагия под открито небе във Варна!

 

* * *

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.

За повече информация: www.liatnokino.com

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.08.2018 г. 13:46
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28113-lyatno-kino-v-kvartala-zapochva-na-10-avgust