Сцена / екран / ефир

"Circle of life" - Детски мюзикъл по мотиви от "Цар Лъв"

11 юли 2018, 19:30 часа, Сити Марк Арт Център

"Circle of life" - Детски мюзикъл по мотиви от "Цар Лъв"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Сити Марк Арт Център

представя

"Circle of life" (Кръговратът на живота)

Детски мюзикъл по мотиви от "Цар Лъв"

. Адаптация и постановка: Ралица Ковачева-Бежан, Ева Данаилова и Мануела Саркисян
. Вокален педагог и музикално оформление: Даниела Станкова
. Асистенти: Марина Драгомирецкая, Петър Петров и Божана Спасова
. Хореограф: Ива Лапатова
. Корепетитор: Самуел Ефтимов

Участват: деца-артисти от Star Camp 2018 – Летен лагер за талантливи деца

11 юли 2018, 19:30 часа, Сити Марк Арт Център (бул. "Янко Сакъзов" № 30)

 

Група млади пътешественици превръщат посещението си на сафари в приключението да участват, да изиграят и да разберат историята за Симба - известният Цар Лъв. В поредица от музикални номера, танцови етюди и актьорски импровизации, превръщат и публиката в свидетел, но и в пряк участник. Вдъхновен от историята на малкия Симба, мюзикълът засяга вечните теми за живота и смъртта, за предателството, за любовта и приятелството и за отговорността, която получаваме, когато пораснем. Малките деца, които попадат на сафари в джунглата, преоткриват този непознат свят и чрез въображението си развиват историята на малкото лъвче.

И тази година сценографията ще бъде изработена от участниците в лагера. Създават се костюми и декори от рециклирани битови предмети, като по този начин допълнително се провокира детското въображение и изобретателност. Същевременно малчуганите се запознават с нуждата от опазване на околната среда и начините, по които всеки един да допринесе за това.

За пета поредна година Училището за певци "D Stars" организира летен лагер за талантливи деца. В периода от 1 до 10 юли ученици на възраст от 7 до 16 години съчетават трите сценични изкуства - вокално майсторство, танци и актьорско майсторство в покоите на Пампорово. На 11 юли те ще представят резултатите от своята работа на сцената на Сити Марк Арт Център в детския мюзикъл „Circle of Life (Кръговратът на живота)", по мотиви от "Цар Лъв".

Star Camp поставя пред себе си задачата да открие, развие и реализира млади таланти в областта на сценичните изкуства. Целодневната работа в творческа среда предразполага участниците към освободеност, а десетдневното им съвместно съжителство създава сплотен колектив и добър баланс между приятелски и работни взаимоотношения. Представлението в София е голямата мотивация всеки да се мобилизира в рамките на подготовката и да покаже най-доброто от себе си.

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
09.07.2018 г. 17:03
Етикети:
детски мюзикълСити Марк Арт Център
Кръговратът на живота
"Circle of life
Цар Лъв
Star Camp 2018
Посетено:
1243
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/28046-circle-of-life-detski-myuzikal-po-motivi-ot-tsar-lav