Сцена / екран / ефир

Младежки театър „Николай Бинев" организира XI Театрален фестивал „Панаир на младите"

И тази година фестивалът е посветен на SITE-SPECIFIC театъра

Младежки театър „Николай Бинев" организира XI Театрален фестивал „Панаир на младите"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Младежки театър „Николай Бинев" организира ежегодния Театрален фестивал „Панаир на младите" за 11-а година. След успешните и предизвикали огромен интерес последни две издания, и през 2018-а г. „Панаирът на младите" е посветен на SITE-SPECIFIC театъра. 
 
През ранната есен на 2018 г. Младежки театър ще вдъхне живот на 3 нетрадиционни пространства, като продуцира реализирането на проекти, избрани на конкурсен принцип след кандидатстване. Проектите трябва да се реализират в 3-те специфични локации в театъра, в рамките на 5-те дни на фестивала – от 1 до 5 октомври 2018 г.
 
SITE-SPECIFIC театърът е вид сценично представяне, вдъхновено от конкретно специфично пространство, което не разполага с традиционните представи за сцена и салон. Пространствата, в които се реализират проектите са нестандартни и позволяват на публиката да се докосне до театъра по един нов и вълнуващ начин, надниквайки зад кулисите му и усещайки магията на театралното изкуство. 
 
Единствено по време на фестивала недостъпните и потайни пространства в Младежки театър „Николай Бинев" ще бъдат отворени за публиката, която ще има възможност да бъде част от едно нетрадиционно и незабравимо театрално изживяване.
 
Тази година пространствата, които ще бъдат част от фестивала са 3, като отново е включено ново пространство, до което публиката никога не се е докосвала.
 
Фестивалът се организира с подкрепата на Министерство на културата на Република България.
 
За участие:
 
• Всички желаещи да участват могат да кандидатстват с проектите си от 29 юни до 15 август включително. Всеки от селектираните проекти ще бъде финансиран със сума на стойност 1 000 (хиляда) лева бруто.
 
• Повече информация за фестивала, сроковете и начина на кандидатстване можете да откриете тук - https://goo.gl/fQNQ3W 
 
 
Автор:
Младежки театър "Николай Бинев"
Публикация:
25.06.2018 г. 16:51
Етикети:
SITE-SPECIFIC театърМладежки театър
театрален фестивал Панаир на младите
Посетено:
834
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27991-mladezhki-teatar-nikolay-binev-organizira-xi-teatralen-festival-panair-na-mladite