Сцена / екран / ефир

Спектакълът „Неудачници" на режисьора Ярек Цемерек гостува в София

11 юни 2018, 20:00 часа, Младежки театър „Николай Бинев"

Спектакълът „Неудачници" на режисьора Ярек Цемерек гостува в София

 

◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът „Неудачници" на режисьора Ярек Цемерек гостува в София

Зрелищни акробатични номера, хумор и завладяваща артистичност в шоу на една от водещите чешки компании в съвременния цирк ще гледаме  на 11 юни, в Младежки театър „Николай Бинев" от 20.00 часа.

„Неудачници" на режисьора Ярек Цемерек показва новото лице на съвременния цирк в Чехия в зрелищен спектакъл, съчетаващ танц, акробатика и циркови техники.

 В основата му са новите таланти от акробатичното дуо DaeMen, превърнали се в телевизионни звезди в Чехия и Словакия. Шоуто се занимава със страха от провал в съвременните динамични общества – много хора се чувстват изправени пред опасността да загубят своята идентичност или да се простят с представите, които са имали за личния си живот. Къде лежат границите?

„Животът ни носи много загуби и неудачи. Човек се проваля дори в любовта. Пътят е трънлив, но има лъч надежда за любов и щастие накрая."

Един спектакъл, респектиращ с физическите способности на изпълнителите и същевременно емоционално завладяващ, за което допринася и музиката на живо с известния чешки DJ En.dru.

Представлението гостува с подкрепата на Чешки център София.

 

* * *

"Световен театър в София" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

В партньорство с Гьоте-институт България, Френски институт, Италиански културен институт в София, Чешки център в София, Фондация „Америка за България", Британски съвет.

С подкрепата на Министерството на културата, Национален фонд „Култура и Обединена българска банка.

Повече за програмата на "Световен театър в София": http://viafest.org/sofia/

Автор:
Силвия Дерибеева, Чешки център
Публикация:
09.06.2018 г. 14:55
Посетено:
1204
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27914-spektakalat-neudachnitsi-na-rezhisyora-yarek-tsemerek-gostuva-v-sofiya