Сцена / екран / ефир

Премиера на мюзикъла „Зоро“ в МТФ "Варненско лято" 2018

Режисьорски прочит на Петко Бонев

Премиера на мюзикъла „Зоро“ в МТФ "Варненско лято" 2018

 

◊ СЪБИТИЕТО

В рамките на ММФ „Варненско лято“ 2018, на 28 юни и 21 август от 21.00 часа в Опера в Летния театър ще се състоят премиерните спектакли на мюзикъла „Зоро“ по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън

Постановка Петко Бонев. Диригент Страцимир Павлов. Хореография Стефан Николов, Станислава Томова. Сценография и костюми Ася Стоименова. 3D Mapping и дизайн на плаката Полина Герасимова.

Действащи лица и изпълнители

Диего Де Ла Вега (Зоро) - Велин Михайлов, Нейчо Петров, Николай Димитров;
Луиза Пулидо - Илина Михайлова, Мария Павлова, София Рухова-Лулчева;
Рамон - Калоян Лулчев, Нейчо Петров;
Инес - Лилия Илиева, Антоанела Петрова, Калина Жекова;
Дете Диего - Борис Обрешков;
Дете Рамон - Фернандо Леон Васев, Калоян Тодоров;
Дете Луиза - Ясмина Арсова, Белла Петрова;
Алехандро Де Ла Вега - Людмил Петров, Лев Караван;
Сержант Гарсия - Милен Иванов, Илко Захариев;
Едуардо - Борислав Донев;
Хорхе - Лев Караван;
Игнасио - Диян Богданов;
Гонзалес - Анатоли Романов.

Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна.

 

◊ РЕЖИСЬОРЪТ:

Харесвам приключенските сюжети, гледал съм всички екранизации на „Зоро“ и всичко това ме подтикна и аз да се обърна към това великолепно заглавие. А го правя с Варненската опера, защото именно с нейния екип реализирахме успешната световна премиера на мюзикъла „Граф Монте Кристо“ от Ив Деска. Удоволствието от работата по него сега се пренесе и върху подготовката за „Зоро“, още повече, че работя с моя постановъчен екип от „Граф Монте Кристо“, както и с хореографите Стефан Николов и Станислава Томова, с които танцуваме страстно фламенко.

Много хубави и интересни хора се явиха на двата кастинга и изборът не беше лесен. Персонажите в мюзикъла са ярко обособени като характер и излъчване, така че освен добри певчески качества, артистите трябва да покажат високо артистично майсторство, движенческа техника и танцови умения. В ролята на Зоро виждам еднакво добре трима изключителни артисти – оперния певец Велин Михайлов, доказал се и в оперетата, и в мюзикъла; известния певец от клубната сцена Нейчо Петров-Реджи, познат като Исус Христос суперзвезда в едноименния мюзикъл, също с изпълненията си в мюзикълите „Котки“ и „Да пееш под дъжда“ и балетния артист Николай Димитров, който ме възхищава с умението си да се превъплъщава и в оперни, в оперетни и в мюзикълни постановки.

Ролята на Луиза Пулиду – Катрин Зита Джоунс в най-известния филм по сюжета за Зоро - приляга много добре на Илина Михайлова, нашата звезда от мюзикъла „Граф Монте Кристо“, но разчитам също и на Мария Павлова и София Рухова-Лулчева. В образа на Рамон се превъплъщават актьорът Калоян Лулчев, известен ни от „Тримата мускетари“ и Нейчо Петров, а като Инес ще видим три неустоими дами – Лилия Илиева, една завършена артистка за мюзикъл и не само, очарователната Антоанела Петрова и талантливата Калина Жекова.    

За детето Диего, т.е. малкия Зоро, се спряхме на Борис Обрешков, който въпреки крехката си възраст вече има няколко оперни роли зад гърба си. Същото се отнася и за Белла Петрова, която учи ролята на детето Луиза, заедно с Ясмина Арсова. Те двамата, както и Фернандо Леон Васев и Калоян Тодоров много се стараят. Но, млади или възрастни, всички се впускат еднакво всеотдайно и вдъхновено в приключенията на Зоро и това ме радва и изпълва с вяра в успеха.



Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
01.06.2018 г. 18:42
Етикети:
Страцимир ПавловПетко БоневпремиерамюзикълДържавна опера Варна
ММФ „Варненско лято“ 2018
Джон Камерън
Джипси Кингс
Зоро
Посетено:
1458
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27866-premiera-na-myuzikala-zoro-v-mtf-varnensko-lyato-2018