Сцена / екран / ефир

„Момче и вятър“ на сцената на Куклен театър "ВЕСЕЛ"

12 май, 11.00 часа, Читалище „Искра” - Велико Търново

„Момче и вятър“ на сцената на Куклен театър "ВЕСЕЛ"

 

◊ ПОКАНА

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 12 май  от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Пловдив „Момче и вятър“. Това е поредната сценична интерпретация по народна приказка в репертоара на Пловдивския театър с акцент върху българската драматургия за деца. 

Драматизацията и режисурата на любопитната постановка са на Васил Апостолов. Куклите и сценографията са дело на Силва Бъчварова. Музиката по фолклорни мотиви е написана от Нели Лазарова. В представлението играят доайените на пловдивската трупа Ваня Сивинова, Румен Караманов, Соня Ботева, Маргарита Апостолова.

В ръцете на актьорите ще „оживеят” куклите на бедното момче, тръгнало да гони вятъра, и на алчните кръчмари. Една история, в която главният герой дръзва сам да търси правда и за своята упоритост получава отплата. Познатият сюжет е пресъздаден в традиционния стил на приказката. Това е народната приказка за момчето, което търси вятъра и си иска обратно разпиляното брашно. Изключително трудна задача, нали? А още по-трудно става, когато то вместо приятели, по пътя си среща алчни и зли хора! И все пак – доброто винаги побеждава, защото когато момчето намира вятъра, той го дарява с такива вълшебни предмети, които ще променят живота му завинаги… Очакваме ви в залата на кукления театър, за да видим как на сцената оживяват обичаните приказки и как после е още по-приятно да си ги разказваме. 

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
10.05.2018 г. 16:12
Посетено:
1097
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27681-momche-i-vyatar-na-stsenata-na-kuklen-teatar-vesel