Сцена / екран / ефир

„Грозното пате” в Столичен куклен театър

Премиера на 27 април 2018 г. от 19 часа

„Грозното пате” в Столичен куклен театър

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 27 април 2018 г. от 19 часа, в салона на бул. „Янко Сакъзов” 19, Столичен куклен театър ще представи премиерния си спектакъл „Грозното пате” по приказката на Ханс Кристиан Андерсен.

Драматизацията и режисурата са на Мария Банова. Сценографията e на Васил Рокоманов. Куклите и костюмите са дело на Силва Бъчварова. Музика – Димо Стоянов от P.I.F.

Участват актьорите: Мая Бежанска, Камен Асенов, Румен Гаванозов, Димитър Иванов.

Една от най-известните приказки на Андерсен e написана през 1842 година, като в сюжета авторът използва преживявания от своя живот. На театралната сцена претърпява неуспех.

Днес приказката отново оживява на сцената на Столичен куклен театър и с финес, завладяващ разказ и на достъпен за най-малките зрители език, поднася посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен.

Приказките за деца, на Андерсен, които са над 150, са го определили като една от най-значимите фигури в световната литература. Неговите творби хвърлят искри и запалват пламъка на човечността в хорските сърца. Приканват всеки да се замисли,  да се вгледа вътре в себе си и там да открие красотата и любовта, да вярва, че винаги може от Грозно пате, да се превърне в красив бял лебед!

 

Автор: Столичен куклен театър
23.04.2018 г. 15:19
Посетено: 786
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27549-groznoto-pate-v-stolichen-kuklen-teatar