Сцена / екран / ефир

Танцовият спектакъл “Светът на Алиса” омагьосва малки и големи в Опера Пловдив

Премиера на 31 март от 17 часа

Танцовият спектакъл “Светът на Алиса” омагьосва малки и големи в Опера Пловдив

 

◊ ПОКАНА

Опера Пловдив кани на премиерния танцово-музикален спектакъл “Светът на Алиса” от композитора Асен Аврамов на 31 март от 17 часа.

В мултимедийното представление за малки и големи по книгата на Луис Карол затанцуват познатите ни герои Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар и останалите обитатели на Света на Алиса. На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „Икар” за дебют. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни.

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е любовта, която води момичето не само в нейния причудлив Свят, а и реалността. Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла. Музиката на Асен Аврамов успешно ни разкрива необятния и нереален свят на Алиса, в който героинята намира Валето като свой приятел верен.

Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол.

 

Автор: Държавна опера Пловдив
29.03.2018 г. 17:14
Посетено: 710
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27389-tantsoviyat-spektakal-svetat-na-alisa-omagyosva-malki-i-golemi-v-opera-plovdiv