Сцена / екран / ефир

„Високо там горе” пресъздава живота на голямата руска поетеса Анна Ахматова

Спектакълът е част от поредицата „Дебюти на границата“ на „Червената къща”

„Високо там горе” пресъздава живота на голямата руска поетеса Анна Ахматова

 

◊ ПОКАНА

На 20 март (вторник) от 19:30 на сцена в „Червената къща” можете да гледате постановката „Високо там горе”, посветена на руската поетеса Анна Ахматова. Поводът за създаването й е честването на 50 години от смъртта на Ахматова през 2016. Пиесата е по текстове и биографията на поетесата и по идея на Кателина Кънчева и Крум Янков. Режисьор е Крум Янков. В ролите ще видите Кателина Кънчева, Силвия Станоева и Галина Борисова.

Ние, които сме застанали на тънкия връх на настоящето и гледаме миналото, наречено сребърния век – революцията – терора – голямата война – милиони жертви – разбираме всичко това като налудничава фантазия. Всичко, отдалечено във времето, е нереално насред нашия охолен живот. Попитали Анна Ахматова може ли да опише това и тя отговорила: „Мога!“

„Високо там горе” се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от поредицата „Дебюти на границата“ на „Червената къща”. Поредицата съществува от 2005 г. и представя нови и изненадващи проекти, които тестват границите на отделните жанрове и трудно намират място в обичайните културни пространства. Вече над сто автори и изпълнители са представяли своите творби в рамките на серията в „Червената къща”, която се утвърди като естествен дом на необичайните гледни точки в изкуството. Сред тях са имена от съвременното изкуство като Галина Борисова, Ида Даниел, Иво Димчев, Вили Прагер и Ива Свещарова, Неда Соколовска, Красен Кръстев и формации като театър „Реплика“ и „36 маймуни“.

 

Високо там горе

Идея: Кателина Кънчева и Крум Янков
Режисура: Крум Янков
Визуална среда: Момчил Алексиев
С участието на: Кателина Кънчева, Силвия Станоева, Галина Борисова
Музика: Артур Лурие – Concerto Spirituale

 

Вход: 12/ 10 лв.

Билети: https://event.gg/8962/

Онлайн продажбата приключва 3 дни преди представлението. Билети се продават до часа на представлението всеки работен ден между 9:00 и 21:00 ч. на касата на Червената къща, ул. „Л. Каравелов" 15, София 1142.

 

Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
15.03.2018 г. 16:28
Посетено:
956
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27305-visoko-tam-gore-presazdava-zhivota-na-golyamata-ruska-poetesa-anna-ahmatova