Сцена / екран / ефир

Театър ВЕСЕЛ с юбилеен афиш през март!

Театър ВЕСЕЛ отбелязва 20 години артистична дейност!

Театър ВЕСЕЛ с юбилеен афиш през март!

 

◊ 20 ГОДИНИ ТЕАТЪР ВЕСЕЛ

През март във Велико Търново ТЕАТЪР ВЕСЕЛ отбелязва 20 години артистична дейност! Сценичните събития са програмирани в афиша на популярната трупа и ще бъдат представени в камерната зала на НЧ „Искра” в старата столица.

„Цветна приказка” е първият спектакъл, който ще се играе на 10 март от 11,00 часа. Представление за най-малките или приказка за цветята, които първи се пробуждат за големия пролетен празник. Смелите кокичета Кок и Че, заедно с красивата и суетна Теменужка, с веселия Кукуряк, с талантливия Минзухар и Слънцето побеждават Страшния студ и  посрещат Пролетта.

„Честит Рожден ден! 20 години ТЕАТЪР ВЕСЕЛ…” е акцентът в юбилейния афиш. Атрактивният спектакъл е за всички зрители на търновските кукленици. На 17 март от 11,00 часа на сцената ще излязат герои от пиеси, които вече 20 години вълнуват, забавляват, изненадват и очароват най-вярната публика в Търново, в цяла България и зад граница. Празничният спектакъл е със свободен вход за всички любители на кукленото театрално изкуство.

„Принцесата и граховото зърно” е класическото заглавие, предвидено в  афиша за 24 март от 11,00 часа. Това е една история, чиято идея за истинската стойност на човека е актуална във всички времена. Само сърцето има способността да усети и познае истината... Спектакълът е представян на театрални форуми в България, Сърбия, Румъния.

„Хитър Петър” е последното представление, което ще гледат зрителите в навечерието на Деня на хумора и шегата. На 31 март от 11,00 часа ще се състои  вълнуващата среща на малките зрители с популярния български герой и неговите опоненти – Попа, Чорбаджията и Попадията. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

 

◊ ЗА ТЕАТЪР ВЕСЕЛ

Първата премиера на ТЕАТЪР ВЕСЕЛ е през 1998. Спектакли на ВЕСЕЛ са участвали на театрални форуми в България, Испания, Австрия, Чехия, Малайзия, Словения, Румъния, Китай, Сърбия, Полша, Русия, Молдова, Тайланд, Мароко, Армения, Италия, Казахстан. Проекти на театъра са реализирани с подкрепата на Министерство на културата, НФ „Култура”, РРЦК „Фабриката”, Швейцарската културна програма в България и Община Велико Търново. Някои от спектаклите се играят на испански, руски, английски и румънски език.

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ е удостоен с Награда на детската публика в Астана (2017), Награда за най-добър спектакъл в Кучинг (2015), също и в Банкок и Кишинев (2014); Награда за актьорски дует в Москва, Награда за режисура в Сибиу, Награда на спонсора на фестивала в Омск, както и Награда за актьорски дует в Ямбол (2013); Награда за разпространение на универсалните културни ценности в европейското пространство в Галац и Специалната награда на журито в Шанхай (2010); Награда за атрактивен спектакъл в Букурещ (2009); Награда за най-добър оригинален спектакъл в Прага (2007).

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
06.03.2018 г. 13:45
Посетено:
1111
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/27248-teatar-vesel-s-yubileen-afish-prez-mart