Сцена / екран / ефир

Детски маратон в 50-ия юбилеен сезон на Балет „Арабеск“

13 и 14 януари - „Пепеляшка“ и „Лешникотрошачката“

Детски маратон в 50-ия юбилеен сезон на Балет „Арабеск“

 

◊ ПОКАНА

В 50-ия юбилеен сезон на Балет „Арабеск“ сме подготвили изненада и за най-малките зрители.

С Детски маратон започваме през месец януари. В програмата са включени любимите спектакли – „Пепеляшка“ и „Лешникотрошачката“

13 януари

11.00 ч. – „Пепеляшка“

19.00 ч. – „Лешникотрошачката“

14 януари

11.00 ч. – „Лешникотрошачката“

17.00 ч. - „Пепеляшка““

Мили родители, доведете Вашите деца, създавайте им празници, които ще помнят дълго, които ще им дадат възможност да се потопят във вълшебния свят на приказките и да изпитат радостта и очарованието от срещата с изкуството.

И така стъпка по стъпка... и така, приказка след приказка, децата си изграждат свят от образи, които през целия им съзнателен живот след това ще дават увереност на постъпките им, сили да се борят за мечтите си и в крайна сметка да ги осъществяват.

            

Атрактивната „Пепеляшка“.  Един спектакъл, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография - Екатерина Енева.

Уверяваме ви, че спектакълът „Пепеляшка“ ще впечатли малки и големи, ще остане един  незабравим спомен за един спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка. Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации, в които изпада старата и загубила паметта си фея (актрисата Анна Петрова), са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“

Спектакълът „Лешникотрошачката” е създаден по прочутата приказка на Е. Т. А. Хофман и вълшебната музика на П. И. Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на Балет „Арабеск”, която заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на Балет „Арабеск” създава празнично, приказно и фантасмагорично зрелище за малки и големи

Спектакълът  е фееричен, в него не липсват любимите герои от приказката на Хофман: мишките, играчките, които оживяват, и самият принц Лешникотрошача.

В ролята на Мари ще видим Виктория Петрова, на принца – Васил Дипчиков, на братчето на Мари Фриц - Филип Миланов. В магьосника Дроселмайер се превръща Асен Наков, а в една неочаквана роля, на принцеса Мишонка - Константина Ханджиева. Малките блестящи снежинки, които танцуват, предвождани от Снежната кралица (Ангелина Гаврилова), са от балетно студио „Stream Dance”.

Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си, да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи.

 

Автор:
Мая Михайлова, Балет "Арабеск"
Публикация:
11.01.2018 г. 15:14
Посетено:
1090
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26971-detski-maraton-v-50-iya-yubileen-sezon-na-balet-arabesk