Сцена / екран / ефир

На 93 години Шарл Азнавур казва "Сбогом" на сцената с концерт в София

Концертът на краля на френския шансон е на 30 ноември

На 93 години Шарл Азнавур казва "Сбогом" на сцената с концерт в София

 

◊ ШАРЛ АЗНАВУР КАЗВА "СБОГОМ" НА СЦЕНАТА

93-годишният крал на френския шансон Шарл Азнавур ще потопи своите почитатели в София в атмосферната на автентичния френски театър. Спектакълът е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената.

Ексклузивният концерт на Шарл Азнавур ще бъде в столичната зала „Арена Армеец“ на 30 ноември 2017 г.


◊ НА 93 ГОДИНИ АЗНАВУР ВСЕ ОЩЕ ИЗНАСЯ КОНЦЕРТИ

На 24 август Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем Шарл Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

На рекордната възраст от 93-години „френският Франк Синатра“ е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката.

От София, звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.


◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билети за концерта на легендата могат да се открият в мрежата на Eventim на цени от 59 лв., 89 лв. и ВИП места от 150 лв. и 200 лв. Местата са ограничени.


◊ КОЙ Е "ФРЕНСКИЯТ ФРАНК СИНАТРА"

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур.

За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта.

Написал е над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Автор: Момчил Цонев
23.11.2017 г. 15:54
Посетено: 1081
Етикети: София, музика, концерт, Шарл Азнавур
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26721-na-93-godini-sharl-aznavur-kazva-sbogom-na-stsenata-s-kontsert-v-sofiya