Сцена / екран / ефир

Премиера на LOW COST – документално-сетивен пърформанс за туризма в България

На 6 и 7 октомври от 18.00 и 20.00 ч. в Център за култура и дебат "Червената къща"

Премиера на LOW COST – документално-сетивен пърформанс за туризма в България


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на LOW COST – документално-сетивен пърформанс за туризма в България

LOW COST - документално-сетивен пърформанс, вдъхновен от социалните измерения на туризма в България, ще бъде представен за първи път пред публика на 6 и 7 октомври в Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“.

LOW COST на младия режисьор Стефан Прохоров е финансиран от „Малък АРТ ДОК грант“ на В/ХОД – платформата за документално изкуство. За втора година програмата цели да насърчи творчески екипи с интереси в областта на социалните теми, като им даде финансова подкрепа за развитието на тяхното начинание.

LOW COST беше селектиран от специално поканеното за конкурса жури: писателят Георги Господинов, журналистите Диана Иванова и Светослав Тодоров, Десислава Гаврилова, съосновател на Червената къща, както и театралния режисьор Неда Соколовска.

LOW COST търси отговор на въпросите как се представяме пред външния свят, как измерваме разделението „по света“ и „у нас“, каква маска точно създаваме и какво лице стои под нея.

Спектакълът обработва разнообразни документални материали и преобразува произтичащите от тях въпроси в интерактивни сетивни изживяния за зрителите. Пърформансът е пътуване в документа и различните измерения на туристическото преживяване.

Екипът на LOW COST се състои от хора с опит в различни аспекти на документалния, сетивния и интерактивния театър. Всички те са сътрудничили в проекти от сроден характер, но за първи път се изправят пред начинание с подобен мащаб. Опитът им като независими артисти в различни международни проекти (САЩ, Китай, Испания, Унгария, Дания и др.), е една от причините да потърсят в темата за туризма симптоми на проблема за националната идентичност и нейното представяне в XXI век.

Освен с финансовата подкрепа на В/ХОД и програмата „Малък АРТ ДОК грант“, LOW COST се осъществява благодарение на сдружение „Три Шест Пет“, „София Ивент Хаус“, туристическа агенция „Ви Травел“ и ресторанти „Хаджидрагановите изби“ и „Хаджидрагановите къщи“.


LOW COST
документално-сетивен пърформанс

от и със:

Стефан Прохоров, Мартина Новакова, Кети Маринова, Георги Атанасов и Василия Дребова

Премиерни представления:
 
. 6 oктомври: 18.00 и 20.00 часа
. 7 октомври: 18.00 и 20.00 часа


Повече информация за проекта: https://www.facebook.com/LOWCOST

Повече информация за В/ХОД:
https://www.facebook.com/%Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
03.10.2017 г. 16:28
Посетено:
1001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26390-premiera-na-low-cost-dokumentalno-setiven-parformans-za-turizma-v-balgariya