Сцена / екран / ефир

Трейлърът по романа на Милен Русков „Възвишение“ е вече по екраните, а книгата е по книжарниците с две нови корици

Премиерата на дългоочакваната продукция е на 10 ноември

Трейлърът по романа на Милен Русков „Възвишение“ е вече по екраните, а книгата е по книжарниците с две нови корици


◊ СЪБИТИЕТО

Официалният трейлър на „Възвишение“ по едноименния роман на Милен Русков е в кината от 8 септември. Два месеца преди премиерата на филма (10 ноември) зрителите ще се потопят в атмосферата, трагизма и хумора на историята, режисирана от Виктор Божинов („Под прикритие“).

По повод премиерата на филма "Жанет 45" издаде нашумелия роман с две нови корици с визии от филма. Новото издание ще бъде в книжарниците от понеделник, 11 септември, и се предлага в специално изработен дисплей. Засега книгата е на пазара във вариант с меки корици, а непосредствено преди премиерата на филма ще се предлага и с твърди.

„Възвишение“ е история, която дава различен поглед върху епохата на формирането на националното ни самосъзнание, разбива някои митове около героичните личности и интерпретира исторически факти по необичаен начин. Снимачният процес на продукцията продължава 55 дни и се осъществява хронологично на четири етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 година. Оператор е Антон Бакарски („Под прикритие“, „The Expendables 2“, „300: Rise of the Empire“ и др.). Васил Михайлов, Захари Бахаров, Димитър Рачков и Юлиян Вергов са гост-звездите във филма.

„Възвишение“ разказва за обира на Арабаконак през 1872 година през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо (в ролята Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев). Двамата са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов) – лично да предадат писмо на Васил Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение. 

Автори на сценария са Виктор Божинов и Нели Димитрова. Диалозите са дело на Милен Русков. Продуцент е Иван Дойков (СЪРПЕНТАЙН), в чието портфолио също влиза сериалът "Под прикритие", както и най–гледаният български игрален филм "Мисия Лондон".

Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова (“ОЛ СТАРС ИН”), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова (“БУЛФИЛМ”), филмово студио “Ню Бояна”/”Nu Boyana”, Николай Ишков (“АВАНСЦЕНА”) и Дрийм Фактори (Македония).

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален Филмов Център“, програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

Официален трейлър: https://youtu.be/bEA_JUxW2ak

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
10.09.2017 г. 14:33
Посетено:
2140
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26275-treylarat-po-romana-na-milen-ruskov-vazvishenie-e-veche-po-ekranite-a-knigata-e-po-knizharnitsite-s-dve-novi-koritsi