Сцена / екран / ефир

"Кино в парка" на Военната академия

4-8 септември 2017, прожекции на открито всяка вечер от 20:30 часа

"Кино в парка" на Военната академия


◊ ПОКАНА

„Кино в парка” е един от най-приятните начини да се разсеем от жегите в края на лятото и да започнем новия сезон със специалната филмова селекция. Прожекциите на открито ще бъдат в Парк "Военна Академия" всяка вечер между 4 и 8 септември от 20:30 часа.

Програма:

4 септември, 20:30 - "Лудетини"

Едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение.

5 септември, 20:30 - "Сладки сънища"

Травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.

6 септември, 20:30 - "Рай"

Какъв е прочитът на руския режисьор Андрей Кончаловски по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото...

7 септември, 20:30 - "Белгийският крал"

"Белгийският крал" / "King of the Belgians" ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства...

8 септември, 20:30 - "Пеле: Раждането на една легенда" (премиера)

С биографичния филм "Пеле: Раждането на една легенда" / "Pelé: Birth of a Legend" ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.


Билети: 10 лева + специални изненади
Пакет "Четирима на кино" с билети по 8 лева

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите.


Автор:
Организаторите
Публикация:
04.09.2017 г. 16:41
Етикети:
кинофилмиСофия
Кино в Парка
Sofia International Film Festival
Посетено:
1006
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26257-kino-v-parka-na-voennata-akademiya