Сцена / екран / ефир

Оперетите на Виена и Будапеща гостуват на Античния театър

Празничен спектакъл на 26 юли от 21 часа

Оперетите на Виена и Будапеща гостуват на Античния театър


◊ VIVA L'OPERETTA

Празнична галавечер с искрящо шампанско, салонни танци, искрящ хумор и завладяващи мелодии от царете на оперетата Щраус, Лехар и Калман ще представи
Opera Open на 26 юли на Античния театър от 21 часа. 

Спектакълът VIVA L'OPERETTA ще предложи на публиката изпълнения директно „от извора” -  столиците на оперетата Виена и Будапеща. На Античния театър пристигат Бетина Швайгер и Микаел Хавличек – солисти на Фолксопер Виена, и Карой Пелер и Силви Сенди – солисти на Оперетния театър в Будапеща, за да представят най-известните оперетни класики с колегите си от Опера Пловдив Мариана Панова, Вера Гиргинова, Емил Павлов, Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев и Светлана Иванова. Спектакълът, с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив, е режисиран от Георги Динев. Диригент е Константин Добройков, а концертмайстор Виеслав Новак.

По традиция оперетните галавечери са едни от най-посещаваните и обичани от публиката събития на фестивала Opera Open. Билети за VIVA L'OPERETTA се продават на касата в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

OPERA OPEN 2017 е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
24.07.2017 г. 15:38
Посетено:
2117
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/26137-operetite-na-viena-i-budapeshta-gostuvat-na-antichniya-teatar