Сцена / екран / ефир

„Бившата жена на моя живот“ - 150 пъти любовта побеждава на театралната сцена, изпълнявайки наследството на Велко Кънев

Юбилейно представление на 22 юни в открита сцена "Сълза и смях", София

„Бившата жена на моя живот“ - 150 пъти любовта побеждава на театралната сцена, изпълнявайки наследството на Велко Кънев


Шест театрални сезона, 150 представления, десетки посетени градове, стотици пропътувани километри, хиляди усмихнати и разчувствани очи и... милиони ръкопляскания!

Тези факти сочи кратката равносметка, която Театрална къща Viva Arte прави на 22 юни 2017. На тази дата в открита сцена „Сълза и смях“ в София ще се изиграе представление номер 150 на последния режисьорски проект на Велко Кънев – „Бившата жена на моя живот“. Освен с чаша вино за всеки наш гост, вечерта ще бъде специална за зрителите и актьорите с още изненади и много емоции.

Представлението е изключително специално за целия екип, стоящ зад реализирането му. Режисурата на Велко Кънев е неговия безценен последен подарък към Viva Arte, а  част от последните му думи след премиерата на постановката са: „Благодарско за професионализма! Обичам ви! С вас съм!“

По случай 150-ото представление, актьорите и екипът споделят своите мисли и усещания, че „това си е представлението на Велко, той сякаш не е спрял да се грижи за него“.

„Аз изключително много обичам Велко. Това е последното му представление като режисьор, а той дори не успя да го гледа… На премиерата седеше на едно столче зад кулисите и само слушаше. Винаги се сещам за Велко, когато играя „Бившата жена на моя живот“– все едно той е с нас, така го усещам!“, Асен Блатечки.

"Всеки път, когато играем "Бившата жена на моя живот", знаем, че Велко е там. Представлението беше направено с много любов и от наша, и от негова страна... Той знаеше, че това е неговата лебедова песен... Всеки път има тръпка, когато го играем", Невена Бозукова.

"За нас беше изключителна чест да си комуникираме с Велко. Той е изключителна личност - един от малкото Хора, с които съм се запознавал. Беше много хубаво изживяване", Стефан Иванов.

"Беше много мило и красиво случването на това представление", Милена Маркова.




Автор:
Театрална къща Viva Arte
Публикация:
21.06.2017 г. 14:44
Посетено:
1173
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25995-bivshata-zhena-na-moya-zhivot-150-pati-lyubovta-pobezhdava-na-teatralnata-stsena-izpalnyavayki-nasledstvoto-na-velko-kanev