Сцена / екран / ефир

Народният театър на турне във Варна и Македония

„Богът на касапницата” и „Ничия земя” на „Варненско лято”, „Дон Жуан” на Александър Морфов на Международен фестивал в Скопие

Народният театър на турне във Варна и Македония


◊ СЪБИТИЕТО

Народният театър "Иван Вазов" на турне във Варна и Македония

Няколко от най-хитовите спектакли и любими актьори на Народния театър „Иван Вазов” напускат пределите на бароковата сграда в София, за да зарадват публиката у нас и в чужбина.

По традиция Народният театър ще участва в един от най-големите театрални фестивали у нас – Международният театрален фестивал „Варненско лято”, който ще се проведе от 1 до 12 юни в морската столица и е организиран от Фондация Виафест. Там театърът ще се представи с два спектакъла – премиерният за сезона „Богът на касапницата” (реж. Антон Угринов) с участието на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова, и „Ничия земя” на Стоян Радев, с участието на Филип Аврамов, Валери Йорданов, Йосиф Шамли, Йордан Петков, Зафир Раджаб и Лили Сучева.

„Ничия земя” ще се играе на 2 юни от 19:00 часа и на 3 юни от 18:00 часа на Сцена Филиал на Драматичния театър във Варна, а „Богът на касапницата” – на 4 и 5 юни от 19:00 часа на основната сцена.

Народният театър „Иван Вазов” ще се включи и в Първото издание на Международния театрален фестивал MHT Фест в Македония, организиран от Македонския народен театър, който ще се проведе от 3 до 13 юни.

На 8 юни публиката в Скопие ще може да се наслади на един от най-хитовите спектакли – „Дон Жуан” на Александър Морфов. Представлението по безсмъртния текст на Молиер има три награди АСКЕЕР – за режисура (Александър Морфов), за най-добро представление и за поддържаща женска роля (Рени Врангова), и три приза ИКАР - за най-добър спектакъл, за режисура (Александър Морфов) и за поддържаща мъжка роля (Захари Бахаров).

Деян Донков, Ана Пападопулу, Валентин Ганев, Юлиан Вергов, Жорета Николова, Пламен Пеев, Валери Йорданов, Рени Врангова, Руси Чанев, Филип Аврамов, Милена Аврамова, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Ева Данаилова и Слав Бистрев за пореден път ще преведат зрителите през една зрелищна актьорска стихия на невероятни сценични превъплъщения, в които вечният прелъстител Дон Жуан влиза в безспирен дуел с любовта, със съмнението, със света и дори със себе си.

На 3 юни пък откриването на фестивала е с премиерата на Голяма сцена на македонската версия на спектакъла „Ничия земя” под режисурата на Александър Морфов.

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
02.06.2017 г. 16:21
Посетено:
1040
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25861-narodniyat-teatar-na-turne-vav-varna-i-makedoniya