Сцена / екран / ефир

Панорама на филми на студенти от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров - НБУ

Късометражните продукции ще бъдат представени на 23 май в „Люмиер Лидл”

Панорама на филми на студенти от майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров - НБУ


◊ СЪБИТИЕТО

20 филма на дипломанти и на ученици от Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров – Нов български университет, ще бъдат показани на 23 май в кино „Люмиер Лидл”.

Филмите са разделени на четири блока с продължителност приблизително около час, като първият започва в 17:00 часа, а последният – в 21:30 часа. ​Панорамата показва  филми, създавани в рамките на​ майсторския клас на професора от 2015-а година до сега, както и работи на негови студенти от департамент „Кино, реклама и щоубизнес“ в Нов български университет. Във филмите участват едни от най-популярните и добри български актьори като: Ивайло Христов, Асен Блатечки, Койна Русева, Марта Вачкова, Филип Трифонов, Стефан Мавродиев, Атанас Атанасов. В програмата е включен и „Една нощ с Борис Павлович” с режисьор Георги Светломиров, който е копродукция с НДК.

„Магистърската програма на НБУ „Артмениджмънт. Управление на културни институции и творчески индустрии“, благодарение на всички преподаватели и курсове, ​дава големи възможности на млади творци да правят своите първи стъпки в света на изкуството. В рамките на последните два випуска на департамент „Кино“ са създадени филми, които заслужават да се видят на едно място. Тези прожекции ще бъдат един малък празник за успешната съвместна работа на преподавателите в университета, и конкретно на професионализма на проф. Георги Дюлгеров, и на студентите в програмата”, категорични са организаторите от Нов български университет.

НДК подкрепя проекта като част от стратегията на Двореца да подпомага българското кино и младите родни творци. През 2015 г. между Нов български университет и Националния дворец на културата е подписан Меморандум за сътрудничество между двете институции, по силата на който те обединяват усилията си за стимулиране и развитие на културата и знанието, както и за подкрепа на младите творци и изследователи.

Цялата програма с всички прожекции може да видите ТУК.

Следете и профила във Facebook: https://goo.gl/Yzjt01

Снимка: Официалната визия на фестивала

 


Автор:
НБУ
Публикация:
21.05.2017 г. 12:30
Етикети:
Посетено:
1502
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25779-panorama-na-filmi-na-studenti-ot-maystorskiya-klas-na-prof-georgi-dyulgerov-nbu