Сцена / екран / ефир

Премиера на документалния филм "Тюленово - бряг под небето"

20 и 26 май, 19.00 часа, Концертно студио на Радио Варна

Премиера на документалния филм "Тюленово - бряг под небето"


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да Ви поканим на премиерата на документалния филм "Тюленово - бряг под небето". Той е за историята на селото, природата, морето и не на последно място - творците, които допринасят за колорита на това красиво и диво кътче от нашето Черноморие.

Валери Станков, Сашо Серафимов, Невен Кидеров, Христо Караславов, Огнян Антов, Краси Първанов, Красимир Йорданов, Паскал Паскалев, Цветомир Илиев - са само част от творците, които участват със своите произведения във филма. Обективът на Емил Пенчев е запечатал подготовката на първите водолазни гмуркания с инструктори в Тюленово; походът с лодки до Тюленовата пещера; конкурсът за най-добра рибена чорба; беседите за добива на нефт и газ със Станой Стоев и за последните тюлени, за които Мартин Желязков разказва пред камерата. И още много красиви кадри от скалистия бряг.

Емил Пенчев - камера, монтаж, осветление, звук, фотографии
Мариан Желев - продуцент, режисьор на монтажа, глас зад кадър, организатор на Тюленово арт фест
Продукция: photovideo GRAFFITI © 2017

Всички материали, използвани в документалния филм "Тюленово - бряг под небето", са заснети и записани по време на Тюленово арт фест 2016

Прожекциите във Варна са две:

Първата - 20 май, 19.00 часа в Концертното студио на Радио Варна - събитието е част от Нощ на музеите и галериите Варна 2017 и ще включва беседа с авторите на филма - Мариан Желев и Емил Пенчев

Втора прожекция - 26 май, 19.00 часа - отново в Концертното студио.

Вход в размер на 6 лв. за всяка от прожекциите, който е тип дарение в полза на фондация "Начело", която стои зад филма и фестивала.

Предстоят прожекции в София, Плевен, Шабла, Добрич и др.

Заповядайте!

Можете да видите трейлър на филма ТУК


Автор:
Организаторите
Публикация:
19.05.2017 г. 17:26
Посетено:
1469
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25775-premiera-na-dokumentalniya-film-tyulenovo-bryag-pod-nebeto