Сцена / екран / ефир

„Поколение Ь” разказва за прехода в България през очите на тогавашните тийнейджъри

25 април 2017, 19:30 часа, Център за култура и дебат "Червената къща"

„Поколение Ь” разказва за прехода в България през очите на тогавашните тийнейджъри


◊ ПОКАНА

На 25 април от 19:30 можете да гледате най-новия спектакъл на Студио за документален театър Vox Populi – „Поколение Ь” в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов.”

„Поколение Ь”

Режисьор: Неда Соколовска.

С участието на: Веселина Господинова, Цвета Балийска, Петьо Петков-Шайбата, Братан Братанов, Борис Чангъров.

Спектакълът е посветен на прехода в България – годините от 1989 до 1997. Краен, противоречив, несигурен, този отрязък от време се оказва определящ за подрастващото тогава поколение. „Поколение Ь” е посветен на тинейджърите на прехода, зрелите индивиди на новото време, техните страхове и самота, обвити в алкохол и наркотици, музикалните им вкусове като най-мощния опит за бунт, тяхното търсене на идентичност в безтегловността на 90-те.

„Поколение Ь” проследява историите на няколко души, израснали по времето на прехода в България, белязал живота им по един или друг начин. Какви са 90-те през техните очи, кои са емблематичните за София тогава места, как музиката се превръща в тяхна идеология и как успяват да преодолеят различните си зависимости? Както и предишните проекти на Vоx Populi „Поколение Ь” е създаден по метода вербатим, т.нар. дословно предаване на думите на интервюирани по време на теренно проучване хора.

Спектакълът беше представен за първи път през март в рамките на „В/ХОД ← назад” – първият голям модул от тематични събития за 2017, организиран от платформата за документално изкуство В/ХОД – проект на Студио за документален театър Vox Populi и „Червената къща” за популяризиране на документалното и социално-ангажирано изкуство.


Представлението е на български език, а входът е 15/10 лв. Входът за журналисти е свободен.

За резервации: свържете се с нас на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359 885) 82 85 32, e-mail office@redhouse-sofia.org или направете резервация сами на: http://www.redhouse-sofia.org/E

 

Повече за В/ХОД на: www.artdoc.space

 


Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
23.04.2017 г. 18:33
Посетено:
1905
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25538-pokolenie-y-razkazva-za-prehoda-v-balgariya-prez-ochite-na-togavashnite-tiyneydzhari