Сцена / екран / ефир

Джон Савидж пее заедно със солисти от проекта „Коса“ на Опера Пловдив

Легендарният актьор се срещна с част от младите солисти от предстоящата премиера на Опера Пловдив

Джон Савидж пее заедно със солисти от проекта „Коса“ на Опера Пловдив


Легендарният Джон Савидж, който изпълнява ролята на Клод Хупър Буковски в хитовия мюзикъл „Коса” се срещна с част от младите солисти от предстоящата премиера на Опера Пловдив. Музикалният поздрав бе специално организирана изненада за актьора и публиката от екипа на операта и директора на София Филм Фест – Стефан Китанов.

„Тези хора са много талантливи“ – възкликна Джон Савидж, още щом видя репетицията на солистите и запя AQUARIUS заедно с Маги Джанаварова, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев.

Пред зрителите в препълнената зала на кино „Люмиер“ американският актьор прие да бъде представен като официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив, а неговото послание да бъде включено в програмите на спектакъла.

Най-успешният мюзикъл в историята на жанра ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков и постановъчния екип: режисьор - Георги Динев, хореограф - Анна Пампулова, художник костюми - Яна Дворецка, вокална подготовка – Яна Делирадева. В проекта, освен младите и талантливи солисти, подбрани след специален кастинг, участват и гост-инструменталистите: Николай Карагеоргиев, Петър Койчев, Александър Леков, Румен Бояджиев-син и Венелин Георгиев.

Премиерата на „Коса“ в Пловдивска опера ще провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21. век.

 


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
13.03.2017 г. 17:10
Посетено:
1323
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25264-dzhon-savidzh-pee-zaedno-sas-solisti-ot-proekta-kosa-na-opera-plovdiv