Сцена / екран / ефир

Отличеният с три награди „Тони“ бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ на сцената на Столичен куклен театър

Премиера на 15, 16 и 23 февруари 2017

Отличеният с три награди „Тони“ бродуейски мюзикъл „Авеню Q“ на сцената на Столичен куклен театър


◊ СЪБИТИЕТО

Предизвикателният куклен мюзикъл „Авеню Q“ ще направи своя дебют на българска сцена през февруари. След Ню Йорк, Лас Вегас и Лондон, София ще посреща любителите на този жанр на сцената на Столичeн куклен театър. "Авеню Q" e поставен за първи път в театър "Ванярд" на Бродуей през март 2003 г., където получава възторжени отзиви и печели три награди "ТОНИ".  

Оригиналният бродуейски мюзикъл, който ще бъде представен за първи път в България на 15, 16 и 23 февруари, е дело на американския режисьор Уест Хайлър и българския му колега Петър Кауков.

"Авеню Q" е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията.

"Авеню Q" разказва историята на Принстън – колежанин, който идва в Ню Йорк с големите си мечти и тънката си банкова сметка. Той скоро открива, че единственото място, където може да си позволи да наеме квартира е "Авеню Q". На пръв поглед кварталът изглежда хубав - там живеят безработният комик Браян и неговата годеница – терапевтката Бъдниче, Ники - добродушен лентяй и неговият съквартирант Род – инвестиционен банкер и републиканец, който изглежда има някаква тайна. Има и един пристрастен към интернет жител на квартала - Треки Монстър, изключително милата и привлекателна учителка на име Кейт и любимецът на всички – Гари Колман. Заедно те се борят да си намерят работа, да си намерят гадже и разбира се да открият вечно изплъзващия се смисъл на живота.

„Авеню Q“ e весела притча за съзряването и остра сатира за проблемите на младите, възпитавани от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам”, които трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници, възпитани в ценностната система на американската демокрация е твърде актуален и у нас, но тук ще можете да се насладите на извънредно смешна интерпретация на привидно тежките проблеми на живота.


Премиера – 15, 16 и 23 февруари, 19.00 ч.
Столичен куклен театър, салон „Гурко“ 14


"АВЕНЮ Q"
Мюзикъл за възрастни
 
Музика и стихове: Робърт Лопес и Джеф Маркс, либрето: Джеф Уити
По оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс
Превод: Любов Костова
Превод на песните: Десислава Софранова
Постановка и режисура: Уест Хайлър (САЩ), Петър Кауков
Музикален ръководител: Роберта
Кастинг: Шели Бътлър (САЩ)
Сценография и костюми: Ивайло Николов
Кукли: Димитър Димитров
Хореография и художествено осветление: Росен Михайлов
Тонрежисьор – Данаил Данаилов-Дидо

Участват: Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова, Ангел Николов (пиано)

Със специалното участие на Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман!


Мюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum, Robyn Goodman, Jeffery Seller, Vineyard Theatre и The New Group.

Постановката на „Авеню Q” в СКТ е лицензирана от MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe) и с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация „АРТ ОФИС“.


Автор:
Столичен куклен театър
Публикация:
09.02.2017 г. 12:14
Етикети:
премиераСтоличен куклен театър
Авеню Q
куклен мюзикъл
Посетено:
1317
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25060-otlicheniyat-s-tri-nagradi-toni-brodueyski-myuzikal-avenyu-q-na-stsenata-na-stolichen-kuklen-teatar