Сцена / екран / ефир

Вергов, Каварджикова, Герасков, Врангова и Снежина Петрова на среща в английски хотел

50-ото юбилейно представление на „Вълните” събира театралните звезди на 3 февруари в Народния театър

Вергов, Каварджикова, Герасков, Врангова и Снежина Петрова на среща в английски хотел


◊ СЪБИТИЕТО

Истинско съзвездие от актьори - Мария Каварджикова, Рени Врангова, Снежина Петрова, Юлиан Вергов, Ивайло Герасков, ще събере на 3 февруари от 19:00 часа на Камерна сцена юбилейното представление „Вълните” в Народния театър „Иван Вазов”.

Спектакълът, създаден по едноименната пиеса на наследницата на империята „Ричи” – Арлет Ричи, вече няколко години е хит в репертоара на първата ни сцена, а сега ще отбележи представление номер 50.

„Вълните” поднася на зрителите едно изтънчено театрално преживяване, в което между двете войни, в хотел на английския бряг и след близо двайсетгодишна раздяла, се събират петима неразделни от детинството приятели.

Извикал ги е Бърнард (Ивайло Герасков) – издател и неуспял писател, баща на три деца, в момента неизлечимо болен. Невил, в чиято роля се превъплъщава Юлиан Вергов, е самотен ерген и самолетен конструктор, който в навечерието на Втората световна война "подготвя унищожението на всички ни" – както заявява Сузан, домакиня и майка на пет деца (Снежина Петрова). Рода, изпълнена от Мария Каварджикова, е ангажирана писателка феминистка, която се бори за сексуално равноправие между половете, а Джини (Рени Врангова) – все още очарователна известна певица.

„Вълните” е представление, изпълнено с финес и носталгия, и с вечния, величествен ритъм на вълните: това е поклонът, който едноименната пиеса на Арлет Ричи прави пред голямата Вирджиния Улф. Завършила философия и медицина, Ричи първоначално започва работа като асистентка на психоаналитика Жак Лакан. На литературата се посвещава една след 2000 година, пише пиеси, романи, сценарии за филми.

 

Билети – на касите на Народния театър и онлайн на http://new.nationaltheatre.bg/bg/

 


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
31.01.2017 г. 16:54
Посетено:
1173
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/25030-vergov-kavardzhikova-geraskov-vrangova-i-snezhina-petrova-na-sreshta-v-angliyski-hotel