Сцена / екран / ефир

Страстна Сарсуела в Опера Пловдив за старт на 2017

Опера Пловдив започва новата 2017 с девет разнообразни заглавия

Страстна Сарсуела в Опера Пловдив за старт на 2017


◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА ПРЕЗ ЯНУАРИ

Опера Пловдив започва новата 2017 с девет разнообразни заглавия в януарската си програма, която включва симфоничен концерт, опери, оперета, мюзикъл, галавечер, опера за деца и премиерен образователен концерт с Госпожа Опера.

• Вечерта на Сарсуелата ще подейства като антидот на зимния студ. Опера Пловдив представя най-известните образци на испанския оперетен жанр само на 21 януари. Договарянето на авторските права на любимите сарсуели на Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Монсерат Кабайе започна още през септември. В галаспектакъла са включени откъси от сарсуелите „Диамантите в короната”, „Дивата котка”, „Луиза Фернанда”, „Дуетът от Африканката”, „Бръснарят от Лавапиес” и др., в изпълнение на солисти и оркестър на Опера Пловдив под диригентството на Кръстин Настев и режисурата на Георги Динев.

• Поредният концерт от цикъла „Симфонични светове” ще представи на 13 януари госта Хишам Габр, диригент на Операта в Кайро. Програмата включва Хишам Габр - откъси от музиката към филма "Похот", Шуман - Концерт за пиано и оркестър ла-минор оп. 54, Брамс - Симфония №3 фа мажор оп. 90. Солист е Мария-Десислава Стойчева.

• Два оригинални проекта на Опера Пловдив ще бъдат повторени поради големия зрителски интерес: на 12 януари галаспектакълът „Травиата Колекция” ще представи най-известните сцени от безсмъртната опера на Верди, а на 19 януари за последен път в Пловдив ще прозвучи рок-операта „Исус Христос Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър със специалното участие на Наско от БТР и Християна Лоизу.

• На 22 и 28 януари Госпожа Опера ще представи на децата „Четирите годишни времена” на Вивалди. За образователния концерт ще се проведе и конкурс за детска рисунка „Четирите годишни времена”, като отличените творби ще илюстрират музиката на мултимедия. След едногодишна пауза палавите Хензел и Гретел се завръщат на сцената в Дом на културата на 14 януари с една от най-известните опери за деца. Спектаклите за деца са от 11 часа и са подходящи за публика от 4 до 12 години.

През януари в афиша са включени и две редовни заглавия от репертоара на Опера Пловдив – „Тоска” от Пучини на 25 януари с участието на Таня Иванова, Ивайло Михайлов и Михаил Пулиев и оперетата „Веселата вдовица” с участието на Марияна Панова и Светлана Иванова в централните роли.


Пълна програма с детайли може да намерите на www.operaplovdiv.bg и във Facebook.
Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
05.01.2017 г. 14:37
Посетено:
1259
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24888-strastna-sarsuela-v-opera-plovdiv-za-start-na-2017