Сцена / екран / ефир

Виенски бал по Парижки в Операта

На 30 декември, в 19.00 часа - в Операта на Стара Загора!

Виенски бал по Парижки в Операта


◊ ПОКАНА

Виенски бал по Парижки в Операта
(или усмивки от опери, оперети и балети)


В навечерието на Новата 2017 година, на 30 декември от 19.00 часа, Държавна опера Стара Загора ще отвори гостоприемно врати за втора поредна година, за да зарадва гостите и жителите на „града на липите“ с новогодишен галаконцерт-спектакъл. Италиански стил, виенски аромат, френски шик и много усмивки от опери, оперети и балети обещават организаторите и всички участници в празничния спектакъл.

Как двете суперпривлекателни дестинации Виена и Париж могат да се пресекат в една вечер, ще стане ясно на 30 декември. Празничното музикално въведение ще започне още от входа на Операта - в 19.00 часа зрителите ще бъдат посрещнати във фоайето с чаша шампанско и с изпълнения на квартет Арс Нова, хора на Държавна опера Стара Загора с хормайстор Младен Станев, съпровод на пиано Деница Петрова. В 19.30 часа е началото на празничния концерт-спектакъл с шеговитото заглавие Виенски бал по Парижки в залата на Операта с участието на солистите, балета и оркестъра на Държавна опера Стара Загора. На диригентския пулт ще се редуват диригентите Ивайло Кринчев и Мауро Фабри (Италия). Режисьор Славчо Николов. Хореографията в концерта-спектакъл е на Силвия Томова.

В празничната вечер ще прозвучат искрящи арии и дуети от любими опери и оперети от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Гуно, Йохан Щраус, Франц Лехар, и Жак Офенбах. Зрителите ще могат да се почувстват като на бал – с очарованието на Валса на цветята от „Лешникотрошачката“ на Чайковски, Кан-кан от Офенбах и „Радецки марш“ на Щраус в изпълнение на солистите и кордебалета на Държавна опера Стара Загора. Блестящите оперни изпълнители Елена Баръмова, Мирела Александрова - гост, Офелия Христова, Михаела Берова, Николай Моцов, Милко Михайлов, Пламен Кумпиков, Ивайло Джуров ще зарадват почитателите на красивата музика с богата програма от избрани арии и дуети от оперите „Фауст“, „Дон Паскуале“, „Фаворитката“, „Самсон и Далила“, оперетите „Прилепът“, „Веселата вдовица“, „Страната на усмивките“, както и с италиански канцонети и руски песни. Ще прозвучи още Фантазия от „Виенски карнавал“ и увертюра към оперетата „Прилепът“ на Щраус в изпълнение на Оркестъра на Държавна опера Стара Загора.

След края на празничния концерт – ще бъде разиграна последната за 2016 година томбола с номерата на закупените билети и ще бъде обявен печелившия номер на зрителя, който ще получи своя новогодишен ваучер-подарък „Уикенд за двама“ в хотел „Армира“.

Във фоайето на Операта, ще бъде предложен стилен коктейл за всички зрители. Държавна опера Стара Загора използва повода да благодари на своята публика, да сподели радостта и гордостта си от тази изключително успешна за театъра година, в която: има осъществени над 170 спектакъла и 14 премиери, получи високи награди и отличия, представи своето изкуство на много нови сцени.

Поканата е за всички - 30 декември, в 19.00 часа - в Операта на Стара Загора!


Билети могат да бъдат закупени от Касите на Държавна опера Стара Загора и Онлайн през сайта на Операта: http://www.operasz.bg/online/
Цени възрастни – 20 лв. с включен кетъринг
Цени деца – 10 лв. с включен кетъринг
 
Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
29.12.2016 г. 16:12
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24877-vienski-bal-po-parizhki-v-operata