Сцена / екран / ефир

Танцово-музикален спектакъл "Извън рамки"

Авторска продукция на хореографа Петър Илиев

◊ СЪБИТИЕТО

На 1 декември от 19 ч. в залата на театър „Сълза и смях“ ще се играе новаторският танцово-музикален спектакъл „Извън рамки“, отличителна черта на който е изпълнението на танцовите миниатюри на жива музика.

„Никога преди не сме свирили за танцови изпълнения на сцената,“ споделя Константин Владигеров (композитор и пианист) от Виена. „Очакваме с нетърпение изявата, определено е вълнуващо. Фокусът пада другаде и динамиката е различна.“ Заедно с брат си Александър Владигеров (тромпет) и музикантите-виртуози Недялко Недялков (кавал) и Стоян Янкулов-Стунджи (перкусия), те не само ще съпровождат на живо танците, но и ще вплетат между тях своята най-нова творческа продукция - пет все още неиздадени композиции. Недялко Недялков прибавя своя силно различим почерк чрез една осъвременена копаница, докато музиката на акордеониста Петър Ралчев звучи чрез чуден валс.

Танцова компания „Илиев“ традиционно представя съвременен танц стъпил здраво върху специфичните
елементи на българския народен танц. Освен сътрудничество си с цвета на младите български композитори и музиканти, творчеството на Петър Илиев, авторът на хореографиите, се отличава силно и с това, че успешно съчетава балет, джаз, модерен и традиционен европейски танц. Резултатът е танцов  текст, който със своята динамика и изненадващи обрати държи зрителя със затаен дъх до края на спектакъла.

 


Автор:
Яна Трайкова
Публикация:
24.11.2016 г. 00:51
Посетено:
1019
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24664-tantsovo-muzikalen-spektakal-izvan-ramki