Сцена / екран / ефир

Премиера на оригиналното туристическо предаване „Наръчник на приключенеца“

Историята като приключение със Сдружение „Българска история“ и Vivacom

Премиера на оригиналното туристическо предаване „Наръчник на приключенеца“


◊ ПОКАНА

На 15 ноември от 18.30 ч. във Vivacom Art Hall ще бъде представен най-новият проект на Сдружение „Българска история“ – туристическото предаване „Наръчник на приключенеца“, което съчетава по атрактивен начин любопитни и малко известни факти за природата, историята и културата на България. Заснети в своеобразен риалити формат, 10-те документални епизода проследяват преживяванията на приятелска група от четирима младежи, които обикалят страната и откриват вълнуващи места с уникални природни феномени, автентична архитектура, непознати средновековни крепости, манастири с драматична история или интригуващи местни легенди.

Премиерата на „Наръчник на приключенеца“ е отворена за всички, любопитни да завият от главния път към непозната пътека и да преоткрият уникалното ни културно-историческо наследство. „Вдъхновението ни дойде от стремежа да представим малко познатите и недооценени места у нас, както и да се изправим срещу стереотипа, че единствено популярните туристически обекти заслужават внимание“ – казват от екипа на „Българска история“. Сдружението вече 5 години се занимава с инициативи, целящи съхраняването и популяризирането на българската история чрез поддръжката на тематичен сайт, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми, книги и едноименно списание.

Сред най-популярните им проекти е образователната платформа VIVA HISTORY, реализирана със съдействието на VIVACOM, представляваща сайт с достъпно и увлекателно видео съдържание на историческа тематика.

След безпрецедентния успех на документалната поредица „Легендите оживяват“ и на филма „Швейцарецът с българско сърце“, в „Наръчник на приключенеца“ авторите отново прилагат запазената си формула, като намират провокативен, достъпен и увлекателен съвременен поглед към националните богатства.

Премиерата на туристическото предаване на „Българска история“ ще бъде придружена от разкази „зад кадър“ на създателите му и интерактивна игра с публиката, в която историкът доц. д-р Петър Стоянович ще задава въпроси, свързани с темата на събитието. Най-големите родолюбци ще получат като подарък книгата „Българската история в 100 дестинации”.


Образователният сайт VIVA HISTORY, предлагащ нов поглед върху българската история, се намира на адрес www.vivahistory.bg.

Допълнителна информация за Сдружение „Българска история“ може да бъде намерено на страницата www.bulgarianhistory.org.

Автор: Vivacom Art Hall
13.11.2016 г. 17:04
Посетено: 1529
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24580-premiera-na-originalnoto-turistichesko-predavane-narachnik-na-priklyuchenetsa