Сцена / екран / ефир

Звездата на оперетата Марияна Арсенова представя коронните си роли в Пловдив

Марияна Арсенова – към оперетата с любов

Звездата на оперетата Марияна Арсенова представя коронните си роли в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

Звездата на оперетата Марияна Арсенова ще гостува в изданието Опера Бутик на 7 ноември от 19 часа на сцената в Дом на културата. Дирeкторката на Музикален театър „Стефан Македонски”, която родом е от Пловдив, ще сподели с публиката своята любов към оперетата и ще представи своите коронни роли от "Царицата на чардаша", "Графиня Марица", "Веселата вдовица", "Прилепът" и др. На сцената ще й партнира Марк Фаулър.

По време на концерта сопраното ще разкаже за своя интригуващ път от института по акушерство през Музикалната академия до сцената на Оперетата в София, където изпълнява всички централни роли от репертоара на класическата оперета и не малко такива от мюзикълния репертоар на театъра. Първата й роля е на Елена от „Хубавата Елена” от Жак Офенбах. След това идват Валансиен и Хана Главари от „Веселата вдовица” от Лехар, Вера Лизавета от „Последният Валс” от Оскар Щраус, Силва от неповторимата „Царица на чардаша” от Имре Калман, Марица от „Графиня Марица”  от Калман, Зорика от „Циганска любов”от Лехар, Виктория от „Виктория и нейният хусар” от Пал Абрахам, Ким от мюзикълът „Мис Сайгон” от Клод–Мишел Шонберг, Айрини Малой от „Хелоу, Доли” от Джери Хърман, Деметра и Гризабела от „Котки” от А. Л. Уебър и много други.

Най-много изпълняваната от нея роля е тази на Розалинда от „Прилепът” на Й. Щраус, не само на родна сцена, а и на сцените на Германия, Швейцария, Холандия, Австрия, Япония и др., по време на турнетата на театъра.


* * *

Билети за „Марияна Арсенова – към оперетата с любов” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.


Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
04.11.2016 г. 12:01
Посетено:
947
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24507-zvezdata-na-operetata-mariyana-arsenova-predstavya-koronnite-si-roli-v-plovdiv