Сцена / екран / ефир

Спектакълът „Кръгът” на режисьора Стефан Прохоров гостува премиерно в София на 5 ноември

Постановката е дело на Общинския театър в Казанлък “Любомир Кабакчиев” и е посветена на Кръга „Мисъл”

Спектакълът „Кръгът” на режисьора Стефан Прохоров гостува премиерно в София на 5 ноември


◊ СЪБИТИЕТО

Спектакълът „Кръгът” на Общинския театър в Казанлък „Любомир Кабакчиев” ще гостува премиерно в София на 5 ноември от 16:00 ч. и от 18:00 ч. Постановката с режисьор Стефан Прохоров е в програмата на платформата за документално изкуство В/ХОД в партньорство с Център за култура и дебат „Червената къща” в София.

Интерактивният, образователен спектакъл е посветен на творците от Кръга „Мисъл” – Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Петко Ю. Тодоров и д-р Кръстев. С общи усилия актьори и зрители ще се обърнат към тези най-светли, емблематични личности в историята на българската литература. Търсейки онова, което ни прави хора – мисълта, всички заедно ще се опитаме да влезем в този кръг, от който са излезли някои от най-важните поети и мислители на България. За да се открием в тях и за да ги открием в себе си.

В центъра на Кръга си в абсолютно равновесие. Там намираш себе си и поглеждаш с друг поглед на света, извън очертанията на Кръга. Там разбираш, как тези стотина години, които ни делят от големите творци, за които искаме да си поговорим, всъщност ги няма, как Времето се огъва по странен начин и приближава безжалостно двете ни епохи. Как въпроси, които са били на дневен ред тогава, сега са още по-болезнени и изострени. Как хората за жалост не само, че не са отишли напред в своето развитие като общество, а дори, изглежда се връщат назад.


„Кръгът”
От Стефан Прохоров
По текстове на: Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Петко Ю. Тодоров и д-р Кръстев
Режисьор: Стефан Прохоров
Сценография и костюми: Невена Георгиева
Графичен дизайн: Христина Барева

Автор: Рада Езекиева
02.11.2016 г. 14:42
Посетено: 1185
Етикети: Стефан Прохоров, Кръг Мисъл, София, интерактивен спектакъл, спектакъл, Кръгът, Общински театър Казанлък
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24505-spektakalat-kragat-na-rezhisyora-stefan-prohorov-gostuva-premierno-v-sofiya-na-5-noemvri