Сцена / екран / ефир

"Аничка Палечка и Хуберт Сламения" - спектакъл за възрастни и деца

От 1 до 6 ноември в Чешкия център

"Аничка Палечка и Хуберт Сламения" - спектакъл за възрастни и деца


◊ СЪБИТИЕТО

От 1 до 6 ноември всяка вечер в Чешкия център на ул. „Раковска“ 100 Сдружение „Театър Вятър“ представя спектакъл за възрастни и деца „Аничка Палечка и Хуберт Сламения“, по книгата на Витезслав Незвал и в превод на Александър Раковски и Вътьо Раковски.

Поетичната история, изпълнена с тайни и детски приключения ще бъде пресъздадена от актьорите на „Театър Вятър“ в Чешкия център в София. Автор на оригиналната вълшебна книжка „Аничка Дребосъчето и Сламения Хуберт“ (Anička skřítek a Slaměný Hubert) е необикновения чешки писател и лауреат на Международната награда за мир Витезслав Незвал. Изданието излиза с красивите илюстрации на световноизвестния Иржи Трънка. На български книгата с розови корици „Аничка Дребосъчето и Сламения Хуберт“ излиза през далечната 1981 година. След повече от трийсет години имаме възможност отново да изживеем необичайната среща на две деца, които изгубвайки се в огледалото откриват чуден фантастичен свят в обикновените и простите неща.


Аничка Палечка и Хуберт Сламения

. Драматургия и режисура: Валерия Вълчева
. Сценография, костюми и маски: Невена  Георгиева
. Авторска музика: Андрония Попова с „Насекомикс“
. Участват: актьорите Анна-Валерия Гостанян и Любомир Желев; децата-музиканти Ива Маринова и Калоян Минчев; куклите Аничка и Хуберт
. Куклено ателие: Евгения Лачева, Александър Гаралов, Николина  Станева
В спектакъла звучи на живо музика от Сук, Крайслер, Христосков.

Спектакълът се играе на 1, 2, 3, 4 ноември от 19 часа и на 5, 6 ноември (събота и неделя) от 18 часа. Билети: за възрастни по 10 лева, семейни и студентски по 7 лева (продажба един час преди представлението в Чешкия център); заявки на (anicka_hubert@abv.bg )

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г. Със съдействието на Чешкия център в София.

Автор:
Силвия Дерибеева, Чешки център
Публикация:
30.10.2016 г. 16:46
Етикети:
спектакълЧешки център
Театър Вятър
Аничка Палечка и Хуберт Сламения
Посетено:
1353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24478-anichka-palechka-i-hubert-slameniya-spektakal-za-vazrastni-i-detsa