Сцена / екран / ефир

Спектакълът „Невидими №3: ДОМ” ви кани в света на бездомните хора

Част от програмата на платформата за документално изкуство В/ХОД

Спектакълът „Невидими №3: ДОМ” ви кани в света на бездомните хора


◊ СЪБИТИЕТО

На 20 октомври (четвъртък) от 19:30 ч. в Червената зала на „Центъра за култура и дебат Червената къща” можете да видите вербатим спектакъла „Невидими №3: ДОМ” на студио за документален театър Vox Populi. Той е част от програмата на платформата за документално изкуство В/ХОД.

„Невидими №3: ДОМ” е построен върху разговори с бездомни хора, проведени в периода, когато те са най-уязвими – зимата. В какво се превръща техният живот, когато останат без дом? И защо ги съпътства Аластор – духът на самотата?

Спектакълът е изпълнен в техниката „вербатим” (от лат., дословно) – по време на представлението актьорите слушат гласовете на бездомните хора от предварително записани и обработени интервюта и ги възпроизвеждат в реално време. Така зрителите чуват техните истински размисли за дома, улицата, обичта, семейството и сънищата и стават част от техните дни и нощи.

„Невидими №3: ДОМ” е третият от поредицата „Невидими” на Vox Populi, която изследва проблемите и живота на непознати, малцинствени или маргинализирани обществени групи и цели да ни направи съпричастни към тях. В „Невидими №1” и „Невидими №2: Фу” на фокус са съответно хората с двигателни увреждания и представителите на китайската общност в България.

Режисьор: Неда Соколовска; драматургична обработка: Радослав Чичев, Неда Соколовска; хореография: Николина Тодорова; сценография: Деница Аргиропулос; обработка на документален материал: Мириам Кожа; асистент-режисьор Стефани Ханджийска; участват: Петко Каменов, Богдан Казанджиев, Пламена Пенчева, Елена Кънева, Тодор Близнаков.

 

Спектакълът е на български език, а зрителите сами определят каква цена да платят за билета си след края на представлението:15, 10 или 5 лв. Това е практика, започнала с новия театрален сезон на Vox Populi.

Входът за журналисти е свободен, но молим да представяте журналистическите си карти. Можете да направите резервация за събитието тук:  http://www.redhouse-sofia.org


Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
18.10.2016 г. 16:30
Посетено:
971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24394-spektakalat-nevidimi-3-dom-vi-kani-v-sveta-na-bezdomnite-hora