Сцена / екран / ефир

"Дон Жуан" на Александър Морфов 10 години на сцената на Народния театър

Отличеният с 6 награди ИКАР и АСКЕЕР спектакъл се играе утре, 14 октомври, от 19 часа на Голяма сцена

"Дон Жуан" на Александър Морфов 10 години на сцената на Народния театър


◊ ПОКАНА

„Аз притежавам честолюбието на завоевател.
Чувствам, че сърцето ми би могло да обича цялата земя.
И също като Александър Македонски, бих пожелал да съществуват и други светове, за да мога и над тях да разпростра любовните си завоевания.”

Народният театър „Иван Вазов” кани утре, 14 октомври,  зрителите си на емблематичния спектакъл „Дон Жуан”, който се играе вече 10 години на сцената. Едно от най-дълголетните и гледани представления на театъра, което не спира да се радва на интереса на публиката, режисирано от Александър Морфов, е носител на 6 награди ИКАР и АСКЕЕР.

Утре от 19:00 часа на Голяма сцена на Народния театър звездният актьорски състав на представлението кани публиката на един харизматичен и прелъстяващ сетивата спектакъл по безсмъртния текст на Молиер, който изпробва границите на провокацията и се помни дълго след това.

Деян Донков, Ана Пападопулу, Валентин Ганев, Юлиан Вергов, Жорета Николова, Пламен Пеев, Захари Бахаров, Валери Йорданов, Рени Врангова, Руси Чанев, Филип Аврамов, Милена Аврамова, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Ева Данаилова и Слав Бистрев за пореден път ще преведат зрителите през една зрелищна актьорска стихия на невероятни сценични превъплъщения, в които вечният прелъстител Дон Жуан влиза в безспирен дуел с любовта, със съмнението, със света и дори със себе си.

За да усетят неспирната жажда да обичаш, но и невъзможността да се наситиш и да се насладиш на любовта, и да си зададат винаги актуалните въпроси - Как да живеем? И в какво да вярваме?


„Дон Жуан”
По Жан Батист Молиер
Спектакъл на Александър Морфов, сценография - Александър Орлов и Александър Морфов, костюми - Марина Райчинова, хореография - Мила Искренова; фотограф - Божидар Марков


Билети за представлението може да закупите от Билетен център и Билетна каса на Народния театър „Иван Вазов” и онлайн на http://new.nationaltheatre.bg/


Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
13.10.2016 г. 16:26
Посетено:
1370
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24373-don-zhuan-na-aleksandar-morfov-10-godini-na-stsenata-na-narodniya-teatar