Сцена / екран / ефир

Подарък за зрителите по повод 60-ия юбилеен сезон на Сатирата

Четири спектакъла на обща цена от 15 лева за трите дни в края на седмицата - 7, 8 и 9 октомври

Подарък за зрителите по повод 60-ия юбилеен сезон на Сатирата
Сцена от спектакъла „Новите дрехи на краля“


◊ ПОКАНА

На 6 октомври Сатиричният театър открива 60-ия си юбилеен сезон.

Още в първия уикенд на октомври ние правим подарък на нашите зрители - четири спектакъла на обща цена от 15 лева за трите дни в края на седмицата - 7, 8 и 9 октомври.

Освен вечерните представления за големи, в пакетната цена влиза и едно от детските дневни представления „Новите дрехи на краля“. Така зрителите ще могат да си подарят един театрален уикенд заедно със своите семейства.

В петък, на 7 октомври, от 19,30 на Камерна сцена ви каним на романтичната комедия „Случайна среща“. Сред актьорския състав са любимците на публиката актьорите Албена Павлова и Кирил Ефремов. Героите в спектакъла  са загубили пътя към успеха, разминали са се с последната си любов, но решават да опитат отново късмета си на Среща на необвързаните.

В събота, 8 октомври, през деня може да доведете децата си на спектакъла „Новите дрехи на краля“. В адаптацията на Евгений Шварц по приказки на Андерсен принцесата се влюбва в свинаря – нещо недопустимо, според кралския етикет. В крайна сметка любовта се оказва по-силна от фалшивите правила за добро поведение. В тази цветна приказка с щастлив край всеки от зрителите на възраст от 4 до 94 години ще намери по нещо за себе си.

В съботната вечер на 8 октомври ви каним от 19,30 часа да се забавлявате с класическата комедия на Бен Джонсън „Волпоне“. Героите на Георги Мамалев, Антон Радичев и Стефан Щерев-Чечо се оплитат в интриги, заради алчност и сребролюбие. Според режисьора на спектакъла проф. Здравко Митков, макар и писана преди повече от 400 години тази комедия не е загубила нищо от блестящия си хумор и сатирична острота.

В неделя (9 октомври) отново на голяма сцена от 19,30 часа Александра Сърчаджиева и Явор Борисов ще се събудят в едно легло в спектакъла „На другата сутрин”. Те ще открият – не без помощта на героинята на Нона Йотова, че пътят от случайната свалка до сватбата минава… през чаршафите. Макар да се занимава с темата за секса, това е едно заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка.


Заповядайте в Сатирата!



Автор:
Сатиричен театър "Алеко Константинов"
Публикация:
05.10.2016 г. 15:22
Посетено:
1253
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24319-podarak-za-zritelite-po-povod-60-iya-yubileen-sezon-na-satirata