Сцена / екран / ефир

Шест представления в Hародния театър „Иван Вазов” през почивните дни

Спектакли на Александър Морфов, Мариус Куркински и Иван Добчев очакват своите зрители

Шест представления в Hародния театър „Иван Вазов” през почивните дни
Сцена от „Полет над кукувиче гнездо”, реж. Александър Морфов

 

◊ ПОКАНА

Шест вълнуващи представления очакват зрителите в Народния театър „Иван Вазов” в предстоящите почивни дни. Три от тях – „Синята птица”, „Полет над кукувиче гнездо” и „Гео” ще се играят на Голяма сцена, а „Вълните”, „Контрабасът” и „Манхатън, Второ авеню” са съответно на Камерна и Сцена на IV етаж.

Билетна каса и Билетен център на Народния театър „Иван Вазов” ще бъдат отворени през всички почивни дни с обичайното работно време: на 22 и 23 септември – от 9:30 до 19:30 часа, и на 24 и 25 септември – от 11:30 до 19:30 часа.

Фееричният спектакъл „Синята птица” под режисурата на Мариус Куркински, ще предложи на зрителите пътешествието на две деца в търсене на щастието. Най-известната пиеса на белгийския драматург Морис Метерлинк събира на сцената младите актьори Димитър Николов и Ванеса Лу, и е със звездното участие на Рени Врангова, Илиана Коджабашева, Валентин Ганев, Виктория Колева, Деян Ангелов, Албена Колева, Дарин Ангелов, Биляна Петринска, Албена Ставрева и много други. Представлението ще се играе на Голяма сцена на 23 септември, петък, от 19:00 часа.

„Полет над кукувиче гнездо” на Александър Морфов, който можете да гледате в събота, 24 септември от 19:00 часа на Голяма сцена, е спектакълът, който интерпретира прочутата пиеса на Кен Киси, написана по време на работата му като нощен пазач в психиатрична клиника за ветерани. Деян Донков е в ролята на главния герой Рандолф Патрик Макмърфи, а в представлението участват още Рени Врангова, Стоян Алексиев, Иван Бърнев, Руси Чанев, Валентин Ганев и други.

Удостоеният с две награди спектакълът „Гео”, режисиран от Иван Добчев, е предложението на Народния театър за неделя, 25 септември. Представлението, което театърът посвети на 120 години от рождението на големия български писател, е история за двама мъже, обсебени от бунта срещу статуквото, в чиито образи се превъплъщават актьорите Леонид Йовчев и Александър Кънев. Спектакъла, в който участва и Валентин Ганев, може да гледате на Голяма сцена от 19:00 часа.

• Планираните за 23 септември на Сцена на IV етаж „Г-н Ибрахим и цветята на Корана” и „Крадецът на праскови” от 24 септември на Камерна сцена, няма да се играят. Причината е здравословен проблем на Мариус Донкин, който налага отсъствието му от сцената за известен период от време. „За съжаление, причината да отсъствам, не зависи от мен и мога да уверя зрителите, че контактът с тях наистина ще ми липсва.. Имам уверението на лекарите, че около края на февруари-март ще мога отново да играя и вече нямам търпение за това”, сподели Донкин.

На Камерна сцена в почивните дни можете да гледате спектакъла „Вълните” с участието на звездите Юлиан Вергов, Ивайло Герасков, Снежина Петрова, Рени Врангова и Мария Каварджикова – 25 септември, а на Сцена на IV етаж – моноспектакълът „Контрабасът” на Валентин Ганев (24 септември) и „Манхатън, Второ авеню” с Емануела Шкодрева и Георги Кадурин (25 септември).


Билети за представленията на Народния театър „Иван Вазов” може да закупите от Билетна каса и Билетен център, или онлайн на http://new.nationaltheatre.bg



Автор: НТ "Иван Вазов"
21.09.2016 г. 16:37
Посетено: 3277
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24230-shest-predstavleniya-v-harodniya-teatar-ivan-vazov-prez-pochivnite-dni