Сцена / екран / ефир

Пъстър карнавал с гондоли и валсове от Щраус в „Една нощ във Венеция” на Античния театър

Финален спектакъл от Opera Open 2016

Пъстър карнавал с гондоли и валсове от Щраус в „Една нощ във Венеция” на Античния театър


◊ СЪБИТИЕТО

Прочутата оперета от Йохан Шраус „Една нощ във Венеция” ще закрие оперния сезон на Античния театър на 27 септември от 19:30 часа.

Спектакълът е копродукция с участието на оркестъра на Опера Пловдив и солисти и балет на Държавния музикален театър – София. Режисьор е Светозар Донев, а диригент – Игор Богданов. Ролите се изпълняват от майсторите на оперетата: Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Станимира Василева, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Драгомир Стойков и Александър Василев.

Карнавалът във Венеция е един от най-цветните и пищни забавления. Маски покриват лицата на всички участници и тази анонимност прави възможна поне за една нощ в годината богатият да стане беден, а бедният – богат. Напудрени перуки и костюми от времето на Казанова, флиртове, гуляи и голяма доза веселие. Това е карнавалът във Венеция, който прави възможен за една нощ рибарската дъщеря Анина и камериерката Чиболета да вечерят заедно с Херцога на Урбино. А докато трима венециански сенатори се карат, кой да заеме овакантената и добре платена длъжност „управител” на венецианските имоти на Херцога, за тази длъжност се оказва избран придворният му бръснар Карамело. И още неочаквани развръзки, които може само настроението на един карнавал да предизвика.


* * *

Билети за „Една нощ във Венеция” се продават на касата в Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн и в мрежата на eventim.Автор: Държавна опера Пловдив
21.09.2016 г. 15:25
Посетено: 1172
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24211-pastar-karnaval-s-gondoli-i-valsove-ot-shtraus-v-edna-nosht-vav-venetsiya-na-antichniya-teatar