Сцена / екран / ефир

Филмова класика в безплатно лятно кино на стадион "Юнак"

Прожекции на любими български филми

Филмова класика в безплатно лятно кино на стадион "Юнак"


◊ СЪБИТИЕТО

Филмова класика в безплатно лятно кино на стадион "Юнак"

Феновете на българските филми получиха възможност да гледат някои от любимите си продукции на открито в центъра на София. Лятно и безплатно кино предлага емоции с нови български продукции и някои от най-обичаните класики, носещи усмивки на поколения българи.

Лятното кино се намира на мястото на бившия стадион "Юнак" в центъра на София - във фензоната до Националния стадион "Васил Левски" в София, точно до метростанция "Стадион Васил Левски".

Прожекциите са от четвъртък до неделя, като началният час е 21.


◊ ПРОГРАМАТА

През тази седмица програмата стартира в четвъртък, 28 юли, с филм от новото българско кино - излезлият през есента на 2014 г. напрегнат трилър "Урок" на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. С него завършва серията от "нови български филми", прожектирани в лятното кино от миналата седмица - "С лице надолу", "Жената на моя живот", "Бартер" и "Джулай".

В петък, 29 юли, стартират и вечерите на българската класика в лятното кино. Тогава е прожекцията на "Вилна Зона" на режисьора Едуард Захариев  с Катя Паскалева, Ицхак Финци, Наум Шопов и Стефка Берова в главните роли.

В събота, 30 юли, феновете на киното ще се посмеят от сърце с блестящата игра на Тодор Колев в "Двойникът". Зрителите ще могат да разгледат филма като съвкупност от запомнящи се реплики, както главният герой възприема организма като съвкупност от клетки. И ще си припомнят лафове като: "Знаеш ли, братчед, кое отличава хората от животните? Алкохолът! Нито едно животно не пие!" и умозаключението "Науката е като хорото - хванеш ли се веднъж - край!".

Неделя е запазена за тотален хит. Вечерта на 31 юли е отредена за още по-крилати фрази. Защото в лятното кино "И ние пушим цигари "Кент" и ядем бонбонки тик-так".  Е, тук поне никой няма да бъде цакан с топла бира.

Ако някой си изпусне гласа от смях, спокойно може да се наведе да си го вземе, защото предстоят реплики като "Ай сиктир, ще й свиря десет дена под прозореца! Да не е Лайза Минели?" А пред нас отново ще блесне геният на Велко Кънев, Павел Попандов, Георги Мамалев, Филип Трифонов и Катерина Евро в "Оркестър без име".

От 4 до 7 август предстоят нови силни емоции с "Кит", "Куче в чекмедже", "С деца на море" и "Топло".

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
28.07.2016 г. 13:46
Посетено:
1412
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24004-filmova-klasika-v-bezplatno-lyatno-kino-na-stadion-yunak