Сцена / екран / ефир

Лятно кино в Квартала!

Филмовият маратон във Варна започва на 4 август

Лятно кино в Квартала!


◊ СЪБИТИЕТО

За трети път кварталите на Варна ще се превърнат в арена за летния фестивал „Лятно кино в Квартала”. През август ще можем да гледаме общо 12 филма в 12 варненски квартала, а прожекциите ще бъдат общо 16.

Филмовият маратон започва на 04 август, вече традиционно от кв. "Владислав  Варненчик". Там ще видим третата част на супер екшъна „Непобедимите”. За най верните фенове на Силвестър Сталоун и компания е предвидена и втора прожекция на самата снимачна площадка на филма – пристанище Варна. Там киното ще гостува на 19 август.

За първи път прожекция ще има и в обновените Римски терми. На 20 август, сред естествените декори от древни времена, ще гледаме последната екранизация на „Легендата за Херкулес”. Супер продукцията ще ни пренесе през вековете в древна Гърция, а историята за най-великия герой на всички времена ще вдъхнови и млади, и стари.

Останалите квартали са „Младост”, „Възраждане”, „Левски”, „Бриз”, „Виница”, „Аспарухово”, „Цветния квартал” и  „Чайка”. Сред заглавията, включени в тазгодишната програма са новите български филми „Жажда” и „11 А”, испанската комедия „Испанска афера”, френската  „Лоло”, няколко интригуващи копродукции, хитовете „Последният ергенски запой”, „Мордекай” и „Жажда за скорост”. Актьорското присъствие е повече от звездно – Антонио Бандерас, Джони Деп, Морган Фрийман, Арнолд Шварценегер, Робърт Де Ниро, Майкъл Дъглас, Гуинет Полтроу, Мелани Грифит и много други.

Своеобразното закриване на „Лятно Кино в Квартала” е планирано за 28 август, в градинката на Червения площад. Там ще се пренесем по улиците на Рим, чрез лентата на режисьора Паоло Сорентино „Великата красота”. За закриването, организаторите са подготвили и допълнителни изненади.

„Идеята на „Лятно кино в Квартала” е чудесна. По този начин, хора които са по цял ден на работа, гледат деца или поради друга причина нямат време да отидат на кино в Мола, могат също да се почувстват щастливи. Да не пропускаме и цената на един билет – 10-12 лв, едно четиричленно семейство не може да си позволи всеки месец такъв разход. Пък и Киното идва при нас. Какво по-хубаво” - коментира семейна двойка в кв. "Чайка".

Прожекциите са безплатни, започват всяка вечер в 21.00 ч. Организаторите напомнят, че е добре да си носите нещо за сядане.

Проектът се осъществява с подкрепата на Фонд „Култура” към община Варна и медийното съдействие на „Ти си Варна”, Moreto.net, Радио Варна, БНТ2, БГ радио, Радио NRJ.

Пълната програма на „Лятно Кино в Квартала” може да намерите на www.лятнокиновквартала.com

 

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
28.07.2016 г. 13:32
Посетено:
1298
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/24003-lyatno-kino-v-kvartala