Сцена / екран / ефир

Карло Коломбара дебютира в "Борис Годунов" във Варна

Премиера на Опера в Летния театър и ММФ "Варненско лято"

Карло Коломбара дебютира в "Борис Годунов" във Варна

◊ СЪБИТИЕТО

На 11 август от 21 часа в Опера в Летния театър и ММФ "Варненско лято” предстои премиерата на една от най-известните творби в руската оперна литература „Борис Годунов” от Модест Мусоргски.

На диригентския подиум ще застане харизматичният Йордан Камджалов, почетен гост-диригент на Държавна опера Варна, а за режисьорската трактовка на музикалната драма е поканен академик Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет.

С премиерата на „Борис Годунов” ще се осъществи и мечтата на световноизвестния италиански бас Карло Коломбара, който преди две години обеща да дебютира в тази роля именно във Варна.

Карло Коломбара:

"Аз съм много щастлив, че ще пея отново във Варна. Това ще бъде третото ми представяне в Опера в Летния театър и ММФ "Варненско лято". Срещите с публиката в този прекрасен град винаги са ми носили удовлетворение, но сега съм изпълнен с нетърпение и радостно очакване, защото ми предстои да дебютирам в ролята на руския самодържец - един много силен образ, който отдавна искам да пресъздам. Очаквам от много години този дебют и затова постоянно прецизирам детайлите, търся емоционалните нюанси, работя върху езика и с нетърпение очаквам срещата с публиката на Международния музикален фестивал във Варна, още повече че тя знае много добре руски език.

България е за мен творческа територия, много ценна за оперното изкуство със своите баси, за което свидетелстват такива забележителни имена като Борис Христов и Николай Гяуров. Имам честта да продължа тяхното дело и привилегията да пея в тяхната родина. България вече твърдо влезе в списъка ми с ангажименти и аз се надявам това приятелство да продължи", разказва Карло Коломбара - един от най-големите съвременни баси, който направи първата стъпка към българско гражданство и вече получи статут на постоянно пребиваване с местожителство Варна.

Факт, който говори сам за себе си!

 

 

Автор: Виолета Тончева
27.07.2016 г. 17:19
Посетено: 1011
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/3/news/23999-karlo-kolombara-debyutira-v-boris-godunov-vav-varna